ye-logo.v1.2

У Хмельницькому займатися паркуром та велотріалом можна і взимку

Спорт 9795
Фото: Дмитра Скрипника

Близько двох місяців в обласному центрі функціонує величезний критий екстрім-парк. Понад 900 квадратних метрів на заводі “Нева”, що на Гречанах, відведені під скейт-бординг, велотріал, паркур та інші екстремальні види спорту.

 Як запевняють його засновники Олег Гришко та Денис Сідорук, аналогів їхнього закладу на Хмельниччині, а то й у всій Україні, немає.
Територія парку поділена на сектори, кожен з яких обладнаний для заняття окремим видом спорту: скейт-бординг, ВМХ (велосипедний мотокрос), велотріал (подолання перешкод на велосипеді), роллінг (катання на роликових ковзанах), паркур і фріран (мистецтво переміщення та подолання перешкод, як правило, у міських умовах), стріт-воркаут (силова гімнастика на турніках) тощо. Також у парку є паралонова яма, призначена для відпрацювання небезпечних стрибків та трюків, та паркінг для велосипедів.
“Наша мета — розвивати молоді екстремальні види спорту. Також ми плануємо встановити настільний теніс, дартс”, - розповідає Денис Сідорук.
Велика перевага хмельницького екстрім-парку полягає у тому, що він критий, тому тут займатися можна у будь-яку пору року та погоду. “Звісно, взимку тут прохолодно, але краще, ніж на вулиці. Спортсмени добре розігріваються під час тренувань, - каже Денис. - Ми хочемо утеплити приміщення, хоч зробити це складно. Принаймні, буде теплий куточок для переодягань та інших потреб”.
В екстрім-парку є близько півсотні постійних відвідувачів, навіть склалася команда хлопців, котрі влаштовують екстрім-шоу та показові виступи, беруть участь у змаганнях. До речі, останні вже двічі проводилися в екстрім-парку: змагання з воркауту серед хмельничан та відкриті змагання з ВМХ, на які приїхали хлопці з Києва, Одеси, Харкова. Незабаром мають відбутися змагання з ролерблейдингу (екстремальне катання на роликових ковзанах з виконанням трюків).
В екстрім-парку підтримують не лише вуличний спорт, а й вуличне мистецтво: на стінах, а розгорнути діяльність тут є де, молоді екстремали малюють графіті.
Екстрім-парк розташовується за адресою: вул.Курчатова, 6/5, завод “Нева”, працює з 12.00 до 21.00, неділя — вихідний.
Разовий вхід - 15 грн. (незалежно від тривалості тренування). Абонементи: 10 днів - 140 грн., 20 днів - 250 грн., 30 днів - 350 грн.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую