ye-logo.v1.2

"Олімпійські надії" Хмельницького

Спорт 3175
Фото: noc-ukr.org

Обласним центром фізичного виховання учнівської молоді за підтримки Хмельницького обласного відділення НОК України започаткований турнір «Олімпійські надії» серед юнаків та дівчат зі спортивної гімнастики.

Головна мета - виявлення здібних атлетів та набуття ними змагального досвіду. Для цього тут створені належні умови: діють два спеціалізовані зали відбувається оновлення гімнастичних приладів, є фаховий тренерський склад, що сприяє підвищенню спортивної майстерності учнівської молоді. Про це інфрмує Національний олімпійський комітет України.

За останні десятиріччя місцевим відділенням гімнастики підготовлено 2 майстри спорту міжнародного класу та понад 60 майстрів спорту, з яких найбільш відомими стали Андрій Грядський, Жанна Козуліна та Жанна Красножон – призери всесоюзних та міжнародних змагань.

Нині успішно виступає за національну збірну Дар'я Матвеєва. Своє сходження у великий спорт саме з гімнастики тут розпочали олімпійці Ірина Мерлені (вільна боротьба)та Ольга Полюк (фрістайл).

То ж було на кого рівнятись 98 учасникам турніру з Рівного, Черкас та Хмельницького, серед яких були як 5-7 річні початківці, так і майстри спорту.

Особисті змагання проводились в багатоборстві за обов'язковою та довільними програмами упродовж двох днів.

Судді гідно оцінили цікаві комбінації юних спортсменів і відзначили кращих в кожній групі розрядників (від ІІІ юнацького до майстра спорту). Серед дівчат відзначалися такі переможці Діана Горобець, Катерина Телегіна, Павліна та Каріна Альміз з Хмельницького, черкащанки Яна Шестерікова та Єлизавета Кравець, рівненчанки Тетяна Мокляк та Дарина Прозапас.

У юнаків першість здобули хмельничани Антон Дядюк, Максим Капустянський, Дмитро Кримський, Денис Галкін, черкащанин Василь Шевченко.

Всі переможці та призери отримали дипломи, медалі і кубки від організаторів змагань. Учасники турніру висловили побажання зробити його традиційними і вже в наступному році знову зібратися тут в більшому представництві. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую