ye-logo.v1.2

Олександра Баранова: «Перемогти завадили власні помилки»

Спорт 2393

На нещодавному молодіжному чемпіонаті Європи з тхеквондо, який проходив у Кишиневі, двоє наших бійців дійшли до чвертьфіналі.

На жаль, ще одній нашій землячці хмельничанці Олександрі Барановій не вдалося так далеко пройти і вона «вилетіла», поступившись у першому ж бою румунці Маліні Міхайлі 2:7.
- Олександра, у чому причина невдалого виступу?
- Причини поки не знайшли. Наразі розбираємо поєдинки, проаналізуємо і тоді знайдемо причини. Але суперник був важкий. Важко було битися з румункою. Впринципі вона не була з розряду тих, кого не можна перемогти. Повинна була її перемагати, але недопрацювала. Завадили свої власні помилки. Знову таки, проаналізуємо бій і тоді вже більш-менш стане зрозумілим, у чому саме я їй поступилася.
- У румунки була якась явна перевага по ходу поєдинку?
- Поки не можу сказати причини поразки. Поєдинок був рівним. Вона не була слабкою суперницею, але можна було краще з нею виступити. Сама винна. Недотянула.
- Минулого року ти дійшла до чвертьфіналу молодіжного чемпіонату Європи. Цьогорічний турнір зібрав по класу сильніших суперників?
- Я би так не сказала. Практично такий самий. На змаганнях такого рівня завжди суперники сильні, цим турнір і цікавіший за той же чемпіонат країни. Цього разу трохи недопрацювала. Не на такий результат очікувала перед змаганнями. Загалом перший бій завжди складний. Потрібно, так би мовити, «розкачатися».
- На цьому чемпіонаті також виступали наші Сергій Чайка та Анна Горгулько.
- Чайка провів три поєдинки і два з них виграв. У чвертьфіналі програв лише турку, який, до речі, дійшов до фіналу і виграв золото. Представник Туреччини був дуже сильним, але й Сергій не виглядав на його фоні слабким. Проте, у будь-якому разі, потрібно далі працювати, удосконалюватися і більш впевнено виходити на поєдинки. Аня провела два боя. Перший виграла, а другий програла. У другому поєдинку Горгулько вигарала у першому раунді 6:0, але у наступному поступилася 4:10. Суперниця зуміла догнати її і мінімально виграти 16:15. Шкода. Не знаю як так вийшло.
- Уже традиційним стало, що компанію вам складає Євгенія Крутій. Чому вона не поїхала до Молдови?
- На жаль, вона захворіла. І, на скільки мені відомо, через це вона не проходила відбір на молодіжний чемпіонат Європи.
- У 2012 році в Афінах довелося битися при 35-градусній спеці чи не було якихось схожиш проблем у Кишиневі?
- Тоді так, було дуже спекотно. Але у Молдові було нормально. Інколи під час бою раптово вимикалося освітлення, але тоді бій зупинявся, а коли вмикали освітлення — продовжувався. А так загалом рівень досить непоганий. Організація сподобалася.
- Скоро стартуватиме чемпіонат України. Встигнеш підготуватися до нього чи можливо варто було би дати більше часу «збірникам» на підготовку?
- Впринципі ми вже готові. Думаю зараз потрібно більше відпочити. Все ж таки чемпіонат Європи був. Але зараз тренуємося, працюємо на тим, чого не вистачило у Молдові. На жаль, у 2012 році поступилася у фіналі і взяла «срібло», але зараз однозначно претендуватиму на «золото». Склад суперників буде той же, тому сюрпризів не очікую. Хоча можливо пару новеньких будуть.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую