ye-logo.v1.2

Сергій Чайка: «Ставку робимо на неординарне ведення бою»

Спорт 3463
Фото: klyuch.com.ua

З 15 по 21 липня у мексиканському місті Пуебла пройде чемпіонат Світу з тхеквондо. Єдиним представником Хмельниччини на цьому турнірі буде кам’янчанин Сергій Чайка.

Сергій Чайка із Кам’янця-Подільського є одним із провідних тхеквондистів країни. Це він довів на нещодавньому чемпіонаті України серед дорослих, де переміг у ваговій категорії до 74 кілограмів. Наш боєць досить впевнено перейшов від молодіжних змагань до дорослих і тепер представлятиме Хмельницьку область на першості Світу у Мексиці.

- Сергію, у липні ти змагатимешся на чемпіонаті Світу у Месиці, як готуєшся до турніру?
- Підготовка складається з двох етапів: перший був у Хмельницькому, а другий пройде уже у Мексиці. Ставку робимо на той спортивний досвід, який я вже накопичив, і на неординарна ведення бою, аби здивувати майбутніх суперників.
- Ти колись уже бився у Мексиці.
- Минулого разу я виступав на чемпіонаті Світу серед юніорів. На жаль, тоді програв у першому ж своєму поєдинку спортсмену з Лівану з рахунком 4:3. На цьому для мене турнір і закінчився.
- А як ти кваліфікувався на цьогорічний чемпіонат Світу серед дорослих?
- Відбір проходив через чемпіонат України, а також за рейтинговою системою. Чемпіонат я виграв, а у рейтингу перший.
- Минулого року ти виграв бронзу чемпіонату Європи серед молоді. Зараз битимешся серед дорослих на чемпіонаті Світу. Як загалом тобі дається перехід від молоді до дорослих?
- Перехід у дорослу вікову категорію був, так би мовити, плавним. Спочатку провів пару не надто вдалих змагань, але потім все пішло вдало і я зміг знайти своє місце у збірній.
- Нещодавно ти виграв чемпіонат України серед дорослих і очолюєш рейтинг. Це означає, що у тебе нема гідних конкурентів?
- Якщо чесно, у мене багато хороших суперників, просто цього разу я набагато краще підготувався до змагань. Але всерівно після чемпіонату Світу буду переходити в іншу вагову категорію.
- Коли вирушаєш до Мексики і які очікування від турніру?
- На змагання вилітаємо 1 липня, там ми будемо майже місяць. Від змагань чекаю море вражень, знайомств, досвіду і звісно ж хорошого результату.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую