ye-logo.v1.2

Тренер «ЛТК»: «Ваша команда продемонструвала характер»

Спорт 1956
Фото: sport.ua

Головний тренер луганського «ЛТК» Роман Ковальчик розповів про причини поразки своєї команди.

- Чому не вдалося втримати переможного рахунку?
- Причина єдина – не вистачає ігрової майстерності. Це приходить з досвідом. Команда повністю молода і її спрогнозувати важко. Як би не складався матч, скільки не було небезпечних моментів, ми не можемо реалізувати їх. Загалом хлопці стараються, працюють і викладаються на стільки на скільки на даному етапі можуть. Поки з них витиснути більше не можу.
- Тих гравців, які пішли у міжсезоння, не вдалося повноцінно замінити?
- Ні, я так не вважаю. Вони були хороші, показали рівень і гру. Я рахую, минулий рік був рівним по грі, без провалів – це однозначно. Ці, що зараз прийшли, по потенціалу дуже сильні, але на це все потрібен час і терпіння. Потрібно награтися. Вони ніби роблять все правильно, але десь не вистачає одного кроку. Психології не вистачає Це все прийде з досвідом та іграми. Звісно ми не маємо часу чекати, бо чемпіонат стартував, ми на останньому місці і, я вважаю, що ми закономірно зараз там. Ми не можемо бути вище, бо ще важко. Ваша команда продемонструвала характер, а ми навіть цього не можемо. Думали виїхати на майстерності, а її якраз і не вистачає.
- Сьогодні у вас міг забити навіть воротар.
- Непогано він відіграв в атаці. Мав три 100% нагоди. Наші гравці з метра-двох попасти не можуть, а він попадає. Ті гравці, яких ми взяли, у попередніх командах сиділи на заміні і їм не вистачало ігрової практики. Вся проблема у цьому. Ми дуже багато граємо, президент йде нам на зустріч. Треба трохи часу.
- У чому причина кадрового оновлення?
- У нас є академія і ми повинні набирати своїх гравців. До того ж ті, хто у нас були, виявили бажання грати у більш фінансово заможних клубах. Президент у нас порядний і він сказав, що, якщо хтось захоче перейти у іншу команду, то він затримувати не буде.
- Тобто ставка у вас робиться на місцевих вихованцях?
- Ну звісно, що не всі можуть купувати бразильців. Та й хто тоді гратиме у збірній України? Ви ж самі бачите, що збірна України показує в останніх іграх. Зараз йде зміна поколінь і ми не можемо усі кинутися і брати іноземців. Тоді не буде кому грати у збірній.
- Чи ще маєте бажання викликати до збірної хмельничанина Дмитра Михайленка?
А чому нема бажання викликати?. Вони всі «на олівці», ми продивляємося, аналізуємо і не тільки цю гру дивимося, але й з Єнакієвим. Усіх збірників знаємо, знаємо у якому стані і яка статистика у них. Звісно, у нас гратимуть самі сильні, у нас є вибір. Хто краще проявить себе у чемпіонату, ті й гратимуть. Також у мене є в команді Дзюба 1995 року, інший старший сідає на заміну. А для чого тримати старшого, якщо він молодшому програє у всіх компонентах.
- Михайленко програє Дзюбі?
- Я такого не казав. Це дві різні команди і два різних гравця. Вони приїдуть на збори і ми будемо дивитися. Я не можу сказати, що він програє. Але на даному етапі Дзюба з характером і почав дуже добре себе проявляти. У нас команда сформована з гравців 1991-1995 років народження.
- А як охарактеризуєте гру Михайленка?
- Загалом важко сказати, потрібно подивитися відеозапис. Але хлопець постійно старається, постійно в русі, завжди грає на результат. Проте, щоб прорахувати скільки помилок, скільки єдиноборств виграно і тому подібне, треба дивитися відео. А так, бажання у нього хоч відбавляй, старається, щось виходить, щось ні. Але він однозначно залишається серед кандидатів до збірної. Це гравець, який має грати. Але все покаже час.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую