ye-logo.v1.2

Віктор Мглинець: “У хлопців була невпевненість, хто ж забиватиме голи”

Спорт 2945

Головний тренер хмельницького “Спортлідера+” пояснив причини невпевненої гри проти аутсайдера футзальної Екстра-ліги криворізького “Привата”.

У 17-у турі Екстра-ліги хмельницький “Спортлідер+” на власному майданчику здолав “Приват” з Кривого Рогу з рахунком 6:2. Попри шість забитих голів, у першому таймі у хмельничан в атаці мало що виходило.

- Я не думаю, що була недооцінка суперника. Нас вибив з колії перший пропущений гол, який був з розряду необов'язкових, - пояснює “коуч” хмельницького “Спортлідера+” Віктор Мглинець. - Як тільки брали м'яча під контроль і грали у свою гру, одразу починали виникати моменти поблизу воріт “Привата”. Потрібно було лише заспокоїти гру, що і сталося, коли у першому таймі зрівняли рахунок. Коли стало 2:2, хлопці більш спокійно почали відчувати себе. Моменти є, потрібно просто забивати. Недооцінки не було - це однозначно. Я рахую, налаштування на гру було хороше. Десь не вистачило майстерності, а десь — досвіду. Хоча по руху та бажанню питань у мене до хлопців не має.

- Досить мало ігрового часу отримав Власович.
- У нас декілька хлопців грали з ушкодженнями. А у нього відбувся рецидив старої травми.

- За великим рахунком, у “Спортлідера+” грали лише семеро.
- В загальному, так. Але для нас це звичайний стан справ - грати в сімох чи шістьох. Інколи не від того, що травмовані, а від того, що погано виглядають на полі. Але у цьому матчі головна причина — ушкодження гравців. Для нас головне, що виграли. Хороший результат.

- Команді важко дався цей матч. Це не перша ознака спаду команди?
- Це не спад. Я думаю, основна причина - відсутність лідера Діми Калукова. Він і форму набрав, і за ним команда йде. Діма забиває, віддає результативні передачі. Без нього у хлопців була невпевненість, хто ж забиватиме голи. Це те, що я думаю. Але спаду немає. Спад був би, якби виграли 3:2 “на жилах”, моментів — нуль, команда не біжить, не грає. А те, що було, я не рахую спадом.

- Команду вдалося вивести на пік форми перед плей-офф?
- Тут важко щось сказати. Плей-офф лише через місяць. А паузи на два-три тижні вибивають команду з колії. Як тільки вона набирає якийсь ритм, настає перерва на два-три тижні. В таких умовах важко говорити про пік форми. Якби був регулярний чемпіонат, тоді можна було би казати щось про спад чи втому, але хлопці більше втомлюються тренуватися, аніж грати. Якби щотижня проводили матчі, ну можлива перерва два тижні, але не так як зараз є. Дуже важко втримати команду в тонусі.

- А як будете заповнювати паузу?
- Тренування. Шукатимемо спаринг-партнера. Товариський турнір нам непотрібний, адже, як би там не було, близько восьми місяців хлопці день у день тренуються. Думаю, турнір нам непотрібний та й навряд хтось його проводитиме.

- Сергія Рибака викликали у збірну чи ні?
- Сказали готувати документи для виїзду закордон. Можливо, у резерв. Але, щось конкретного сказати не можу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую