ye-logo.v1.2

У Хмельницькому дівочий велопарад закінчився пусканням віночків на воду

Спорт 3708
Цього разу дівчата на велопарад одягли вишиванки та почепили віночки з квітів
Цього разу дівчата на велопарад одягли вишиванки та почепили віночки з квітів. Фото: автора

Вже втретє у нашому місті хмельничанки організували стилізований велопарад.

Цього разу велосипедистки і спортом зайнялись, і до культури долучилися. Основним атрибутом чергового велопараду спортсменки обрали вишиванки та квіткові віночки.

До велозаїзду готувалися ще зранку - найактивніші хмельничанки поїхали за місто, щоб зібрати квітів та сплести яскраві віночки. «Ми вирушили невеликою компанією близько 11-ої ранку. Поїхали в поле, там назбирали квітів. Правда, мій віночок не довго тримався купи. Тому довелося зробити ще один, - ділиться постійна учасниця велопарадів Наталія Рейнхольд.

Загалом цього разу на велопарад зібралося близько тридцяти учасниць. Заквітчані дівчата проїхали на свої залізних конях Проскурівською, Подільською, Соборною та Зарічанською. Фінішували драйверки на міському пляжі, де дотримавшись народних традицій святкування Івана Купала, пускали на воду свої віночки.

Дівчата із задоволенням фотографувалися напам'ять

«За давніми звичаями дівчата пускали свої сплетені вінки на воду в день на Івана Купала, а хлопці по інший берег річки їх мали впіймати. Так в давнину обирали собі судженого, - розповідає велосипедистка Людмила. – Я теж сьогодні свій віночок пустила на воду. Подивимося, який хлопець його схопить».

Чоловіки допомагали дівчатам з віночками

До народних обрядів долучилися лише неодружені дівчата. Не побоялися хмельничанки й прохолодної води. «Я знаю, що головне, щоб віночок не втопився. А ще треба подивитися в яку сторону поплив вінок, кажуть, в тій стороні живе твоя доля. Мій поплив у сторону «Оазису», там і шукатиму свого майбутнього чоловіка, - жартує учасниця велопараду.

Порівняно з минулими разами, цього велопараду учасниць помітно поменшало

На цьому дівчата обіцяють не зупинятися. Кажуть: буде компанія та гарна погода, організовуватимуть ще велопаради. Велосипедистки зізнаються, що на таких заходах багато з них подружилися і тепер продовжують спілкуватися у повсякденному житті.

Хмельничанки готувалися до велопараду завчасно

З самого ранку спортсменки вирушили за місто за польовими квітами

Стартували велосипедистки, як завжди, біля кінотеатру Шевченка

А фінішували на міському пляжі

За старими українськими звичаями дівчата пускали свої віночки на воду

Не побоялися прохолодної води

Тепер черга за хлопцями - впіймати віночки з води

Дівчата велопарадом задоволені!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую