ye-logo.v1.2

Понад 600 коліс знадобилося, щоб побачити проблеми велосипедистів у Хмельницькому (ФОТО)

Спорт 3234
Фото: прес-служба ХМР

Сьогодні у місті офіційно стартував велосезон, хоча любителі велосипедів ще з перших теплих днів катаються.

За словами організаторів-велолюбителів проїхатися містом забажали понад 300 велосипедистів. «Це ж більше 600 коліс», - жартують велосипедисти.
Колона велолюбителів проїхалася від парку імені Чекана, до Дендропарку. Їхала з усіма й міська влада: міський голова Олександр Симчишин, його заступник Володимир Гончарук і начальник управління молоді та спорту Сергій Ремез.
«Проїхавшись містом зрозумів, що будувати велодоріжки у Хмельницькому дуже потібно. Ми після велопараду півтори години покаталися містом. Поспілкувалися з мешканцями. Впала у вічі проблема з малою кількість тротуарних пандусів, високі бордюри, від чого потерпають не тільки велосипедисти, а мами з колясками і люди в інвалідних візках. Будемо над цим працювати», – цитує Симчишина прес-служба міської ради.

Загалом, велотема у Хмельницькому активно обговорюється, а велорух розвивається з кожним роком все активніше.
Нещодавно, до прикладу і начальник управління освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв повідомив, що вивчатиме питання щодо розміщення парковок для велосипедів біля шкіл. Більше того, сказав, що й сам готовий пересісти на велосипед.

А вже 28 травня у Хмельницькому пройде велодень, який, як обіцяють велосипедисти, буде одним із наймаштабніших велоднів, які проводилися у Хмельницькому.

Наталя ГАРМАТЮК,

Фото Сергія ТОЛСТІХІНА

та прес-служби Хмельницької міської ради.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую