ye-logo.v1.2

Футбол. Перервана "суха" серія "ОДЕКу" та прощання "Поділля" з аматорською лігою

Спорт 3727
Матч Поділля з ОДЕКом нічого не вирішував, але боротьба на полі не завжди була в межах правил
Матч Поділля з ОДЕКом нічого не вирішував, але боротьба на полі не завжди була в межах правил. Фото: автора

Хмельницька команда зіграла свій останній матч у чемпіонаті України з футболу серед аматорів.

Поєдинок "Поділля" проти "ОДЕКу" з Оржіва Рівненської області не мав жодного турнірного значення в групі 2. Хмельничани, в разі перемоги, могли лише піднятися з четвертого на третє місце, а оржівці достроково посіли перше місце та вийшли до наступного етапу змагань. Утім, це не означало, що в Хмельницькому буде нудний футбол. Адже для "Поділля" це був останній матч у чемпіонаті серед аматорів. Далі... лише змагання в першості області та дебют у другій лізі.

Початок матчу був нуднуватим. Обидві команди не форсували подій, а тому перший удар у ствір воріт був нанесений аж на 12 хвилині. Небезпечно по воротах "Поділля" пробивав Віталій Груша, але Манук Восканян надійно зіграв та парирував удар. А ось ще три хвилини вболівальники на стадіоні взялися за голови. Віталій Костишин прострелив у карний майданчик "ОДЕКу" на Андрія Муляра, той прокинув м’яча повз захисника і одразу пробив з метрів десяти - гостей врятувала поперечина.

Олександр Музичок - гравець, якому вдалося на груповому етапі забити в ворота "ОДЕКу" з Оріжва.

Вже на 26-27 хвилинах глядачі на стадіоні стали свідками двох цікавих атак. Перша - закінчилася ударом Груши та відмінним сейвом Восканяном, друга - голом у ворота "ОДЕКу", який ще жодного голу не пропустив у нинішній першості серед аматорів. Олександр Музичук увірвався в штрафний майданчик та зміг проштовхнути м’яча повз "непробивного" до цього Юрія Кособуцького.

Віталій Костишин декілька разів віддав доволі гострі паси, але партнери по "Поділлю" реалізувати їх не змогли.

Та перевага "Поділля" в рахунку протрималася лише три хвилини. Стрімка атака "ОДЕКу" на 30 хвилині завершилася ударом Владислава Семенчука. Восканян хоч і відбив м’яча, але першим на підборі був Андрій Наумець, який і вколотив "смугастого" в сітку воріт хмельничан. А через чотири хвилини Віктор Газицький забив гол-красень у ворота "Поділля", пробивши з метрів 20 у дальній кут від Восканяна. Цей гол наче деморалізував господарів і вони ніяк не могли відшукати свою гру до перерви. Натомість "ОДЕК" забив ще - на 43 хвилині відзначився капітан оржівців Сергій Чикалюк-Козакевич, якого залишили самого в декількох метрах від воріт "Поділля", і він, після навісу з флангу, головою просто розстріляв ворота господарів.

Владислав Семенчук з "ОДЕКу" також міг забити "Поділлю", але хмельничан врятував Манук Восканян.

Андрій Муляр з "Поділля" хоч і не забив, але перевірив поперечину воріт "ОДЕКу" на міцність.

У матчі "Поділля" - "ОДЕК" було забито шість голів.

У другому таймі гра дещо заспокоїлася. Аж поки гості не почали робити заміни. І "свіжі" гравці "ОДЕКу" не раз тримали в напрузі захист "Поділля". Хмельничани такою "свіжістю" відповісти не могли, оскільки мали проблеми з лавою запасних - чимало гравців травмованих. Та, щоб дати можливість пограти тим, у кого все нормально зі здоров’ям, тренерський штаб "Поділля" навіть міняв голкіпера. Спочатку поміняли Восканяна на Сергія Шевченка, якому також довелося витягати м’яч з сітки власних воріт. Це було на 73 хвилині матчу, коли передачу Віктора Каращенка результативно замкнув Олександр Апанчук. Згодом, саме ця зв’язка гравців, що вийшла на заміну в "ОДЕКу" спрацювала ще раз. Тоді ворота "Поділля" захищав вже Ростислав Левченко. Та й сталося це на 93 хвилині матчу.

Молодим гравцям "Поділля" не раз діставалося по ногах від досвідченішого суперника.

Через травму Валдислава Греся, хмельничан на це матч у статусі капітана вивів Віталій Миколайчук.

Гравці "Поділля" попри рахунок до останнього боролися.

Отож, рахунок 1:5. У шести матчах "Поділля" здобуло по одній перемозі та нічиєї, набравши чотири очки. "ОДЕК" виграв 5 поєдинків та лише в одному зіграв у нічию. Як, власне, і пропуситили оржівці лише один гол. І той в останньому турі в Хмельницькому.

Після матчу футболісти "Поділля" вже традиційно подякували фанатам за підтримку. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую