ye-logo.v1.2

Волейбол. "Новатор" - "Вінниця": дві важкі партії, "ейси" Федоренка та... музики

Спорт 4494

У Хмельницькому відбувся перший матч четвертого туру чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги.

До хмельницького "Новатора" завітав ВК "Вінниця". Саме цей волейбольний клуб випереджав хмельничан у турнірній таблиці на один бал (вінничани йшли третіми). Саме ця команда не пустила "Новатор" до наступного етапу Кубка України.

Отже, хмельницькій команді вистачало мотиваційний факторів для перемоги над гостями. Та потрібно було усе втілити в грі. А зробити це було не так вже і легко.

Перша партія нагадувала певну пристрілку обох команд. Щоправда, краще вона давалася господарям. Вони постійно були на одне-два очки попереду, але піти у відкрив у чотири-п’ять очок вінничани не дозволяли. Неабияких проблем "Новатору" створював найвищий гравець "Вінниці" Дмитро Міщук (206 сантиметрів). Та під кінець партії хмельничани змогли "дотиснути" суперника та виграти з рахунком 25:21.

У перших двох партіях наставник "Новатора" Роман Ковальчук не раз сварив своїх гравців за помилки

Хмельничанам було важко переграти високих блокуючих ВК "Вінниця"

Не раз атаки "Новатора" завершувалися тим, що м’яч не потрапляв у майданчик, а вилітав в аут

Друга партія була ще напруженішою. "Новатор", хоч і вів у рахунку, але на першу технічну перерву пішов за рахунку 7:8. Поступалися хмельничани і після другої технічної перерви. Та не суттєво - одне очко. Яке відіграли дуже швидко. І, як і в першій партії, краще провели кінцівку сету, ніж гості. Важка перемога з рахунком 25:22 і рахунок у матчі став 2:0.

У вирішальний партії - третій, в волейболістів "Новатора" виходило майже все

Три "ейси" від Дмитра Федоренка задали тон у третій партії

Часто волейболістам "Новатора" вдавалося просто перекинути блокуючих "Вінниці"

Волейболісти "Новатора" були заряджаними на перемогу

Мабуть, багато хто очікував, що третій сет стане ще важчим. Але... Капітан "Новатора" Дмитро Федоренко одразу зміг влучно подати три поспіль подачі на виліт. А потім ще й четверту, яку вінничани відбили, але здобути заліковий бал не змогли. Такий початок партії, коли рахунок став 4:0, додав упевненості, як гравцям "Новатора", так і вболівальникам. До того ж сьогодні у спортзалі "Новатор" підтримували навіть справжні музики, які перед подачами хмельничан заводили усіх своєю грою. На першу техперерву команди пішли за рахунку 8:2, на другу - 16:8. Звісно, за таких обставин "Новатор" просто не мав права "віддавати" третю партію. Гравці і не віддали - 25:15 - більше, ніж впевнена перемога у сеті. Ну, і головне, виграний матч - 3:0.

Перемога, попри рахунок, далася хмельничанам не легко

Максим Турик (№8), мабуть, був найемоційнішим у складі "Новатора"

Вже 19 листопада "Новатор" зіграє ще один матч із ВК "Вінниця". Початок у ФОК "Новатор" об 11.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую