ye-logo.v1.2

Жіночий волейбол. "Новатор" - "Полтавчанка": емоції, радощі та важкий бій (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4093

Хмельницькі волейболістки зіграли свій черговий матч у чемпіонаті України серед команд вищої ліги.

Хмельничанкам, аби продовжити боротьбу за місце в "фіналі чотирьох", сьогодні, 12 лютого, необхідно було вигравати в "Полтавчанки", яка перед цим поєдинком посідала третє місце. І команді Олексія Колісецького вдалося виконати це завдання. Щоправда, не так легко...

Початок першої партії був за гостями. Полтавчанкам вдалося вийти вперед у рахунку і тривалий час зберігати чотирьох очковий відрив. Та, коли вже було 14:18, волейболістки "Новатора" змогли зібратися та поступово вирівняти становище. Сам рахунок вдалося зрівняти вже наприкінці - 22:22. А потім... три поспіль очки на подачах капітана Вікторії Сметанюк і перемога 25:22.

Удари Олени Федоряк завдавали чималих проблем для "Полтавчанки".

Удари гостей часто блокувалися гравцями "Новатора".

Другий сет кардинально був іншим. Хмельничанки одразу ж почали "йти в наступ", виграючи подачу за подачею. Навіть змогли відірватися на 11 очок - 17:6.Та, що головне, не втратила цю перевагу та впевнено виграли партію 25:15.

Тетяна Хилюк, зв’язуюча "Новатора".

Матч "Новатор" - "Полтавчанка" видався доволі цікавим.

Здавалося, що в третій партії "Новатор" дотисне суперниць та виграє матч. Але волейболістки "Полтавчанки" знову були кращими на початку, і хмельничанкам доводилося їх наздоганяти. А згодом і взагалі піти в 5-очковий відрив. Рахунок навіть був 18:13, після чого... "Мабуть, хтрохи розслабилися", - вже після матчу сказав наставник "Новатора" Олексій Колісецький. І така "розслабленість" зіграла злий жарт із командою. "Полтавчанка" не лише відігралася, а й повела в рахунку. Маючи психологічну перевагу, гості змогли дотиснути хмельничанок та виграти партію 25:21.

Гості дуже емоційно реагували ледьнена кожен виграний м’яч.

Капітан "Новатора" Вікторія Сметанюк (№12) часто перегравала суперниць біля сітки.

Хмельничанки намагалися врятувати кожен м’яч.

У четвертій партії тривалий час точилася рівна боротьба. Згодом, господаркам майданчику вдалося вирватися вперед - 21:17. Але полтавські дівчата вкотре змогли відігратися, вигравши чотири очки поспіль. Та не всю ж партію. Волейболістки "Новатора" відчайдушно боролися за м’яч та змогли виграти сет 25:23, а разом із ним і весь матч - 3:1. Радощів не було меж. Хмельничанки так раділи, наче виграли весь чемпіонат.

"Новатор" здолав "Полтавчанку" в чотирьох партіях.

"Відчувалася нервозність, - каже Олексій Колісецький. - Для нас було важливим виграти домашні матчі, бо нам потрібні очки, щоб потрапити до четвірки".

Тепер путівок до "фіналу чотирьох" вирішиться в останньому турі - 24-25 лютого. "Новатор" гратиме в Львові проти лідера першості "Фаворита" з Києва та львівського "ЛДУФК-СКІФ".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую