ye-logo.v1.2

Хмельницькі велосипедисти привезли 9 медалей з чемпіонату України

Спорт 2608
Хмельницькі спортсмени захистили честь області на чемпіонаті України
Хмельницькі спортсмени захистили честь області на чемпіонаті України. Фото: Олег Самойленко

Збірна області виступила на командному чемпіонаті з велоспорту.

 В перші чотири дні літа у Кропивницькому відбувався командний чемпіонат України з велоспорту на шосе. На ньому Хмельницьку область представило одразу 23 гонщики із загальних 170-ти. 

Дві наймолодші вікові групи, 2001-2002 і 2003-2004 років народження, змагалися у гонці на час, у груповій гонці та гонці критеріум.

У перший день змагань, 1 червня, визначали кращих у індивідуальній гонці на час.

У федерації велоспорту Хмельницької області кажуть, що нашим юнакам, 2001-2002 років народження, на жаль, не вдалося принести області рейтингові очки, найвище – 13 місце з 50 учасників. Трохи краще впоралися з п’ятнадцятикілометровою дистанцією наші дівчата цього віку – шосте, сьоме, восьме та дванадцяте місце. А серед молодших юнаків найвищі місця – восьме та десяте.

Чудово у гонці з роздільним стартом показали себе дівчата 2003-2004 років народження. Потрапили у дванадцятку кращих та принесли області очки аж п’ятеро хмельницьких спортсменок. Та головне – золоту медаль для області здобула Дарина Нагуляк, яка на шість секунд була швидшою за місцеву гонщицю, а бронзову нагороду завоювала Анастасія Плоцідим.

Призові місця у командному заліку посіла команда молодших юнаків – третє місце та команда молодших дівчат – перше місце.

 

Хмельницька область була другою за кількістю спортсменів після місцевої Кіровоградської. Фото: Олег Самойленко

Другого дня, 3 червня, спортсмени змагалися у груповій гонці.

Срібну медаль у категорії «дівчата» принесла Вікторія Пархомюк. Після 57 кілометрів гонки, на фінішній прямій вона знайшла сили поборотися з трьома гонщицями команди олімпійського коледжу та не дати їм зайняти весь п’єдестал. Підтримала її у групі лідерів цієї гонки хмельничанка Юлія Калинюк, яка фінішувала сьомою. Дванадцятою була Катерина Кравцова.

У цей день порадували й молодші спортсмени: Артем Яринич став бронзовим призером чемпіонату, Вадим Марунчак – фінішував шостим. Повторили свої досягнення Дарина Нагуляк та Анастасія Плоцідим: перше та третє місце вже у груповій гонці. Христина Ганжук фінішувала п’ятою, Віолета Кондрут – восьмою, Олександра Чорна – одинадцятою.

А у командному заліку групової гонки молодші юнаки здобули третє місце, а молодші дівчата – перше.

Юні велосипедисти з Хмельницької області перемагали майже у всіх заїздах чемпіонату. Фото: Олег Самойленко

Гонка критеріум, що відбулась у неділю, 5 червня, також принесла області чемпіонів.

Серед дівчат 2001-2002 років народження свої кращі вміння продемонструвала Юлія Калинюк: з 18 кіл гонки на десятьох вона перетинала лінію першою, і в результаті – завоювала золото чемпіонату. У Вікторії Пархомюк шосте місце, Катерина Кравцова – знову дванадцята.

Серед молодших юнаків шостим закінчив гонку Артем Яринич, а дванадцятим – Володимир Вітвіцький. З дівчат 2003-2004 років народження золото здобула Дарина Нагуляк, бронзу – Анастасія Плоцідим, а четверте місце – Христина Ганжук.

У командному заліку гонки критеріум наші молодші юнаки другі, молодші дівчата – перші.

Таким чином наші спортсмени здобули 4 золотих, 1 срібну і 4 бронзових медалей. А також – здобули першість у командних заліках усіх трьох днів заїздів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую