ye-logo.v1.2

Футзал. «ХІТ» - «Сокіл»: справжня битва лідерів (Фоторепортаж)

Спорт 2598
Соколу в Києві було не просто. Але хмельничани змогли зіграти в нічию та залишаються єдиною командою, яка ще не програвала
Соколу в Києві було не просто. Але хмельничани змогли зіграти в нічию та залишаються єдиною командою, яка ще не програвала. Фото: автора

У столиці України відбувся центральний матч туру «Екстра-ліги».

У Києві столичний «ХІТ», який посідав друге місце, приймав хмельницький «Сокіл», який «йшов» першим у турнірній таблиці. Матч, який міг стати лакмусовим папірцем для гостей – лідерство в «Екстра-лізі» випадковість чи все таки закономірність.

І, забігаючи наперед зазначимо, що Роману Ковальчику вдалося створити боєздатний колектив, якому під силу боротися за медалі.

Напередодні поєдинку з «ХІТа» та «Сокола» зняли три очки за перемоги над одеським «Юні-Ламаном». Причина – одесити знялися з першості й тепер в «Екстра-лізі» 9 команд.

А тому як кияни, так і хмельничани хотіли вже в 8 туру «компенсувати» забрані в них очки. Утім, всі розуміли, що зробити буде це не легко.

Андрій Хамдамов отримав відзнаку кращого гравця "Екстра-ліги" в жовтні.

Пере самим початком матчу відбулася приємна церемонія для хмельничан. Капітану «Сокола» Андрію Хамдамову представники Асоціації футзалу України вручили нагороду «Кращого гравця жовтня».

Вже з перших хвилин матчу на паркеті почала точитися справжня боротьба за кожен м’яч. Хмельничани епізодами діяли швидше за суперника, але створити небезпеку біля воріт «ХІТа» не виходило. Кияни теж намагалися вразити ворота суперника, але й в них мало що виходило.

Але саме хмельничани могли відкрити рахунок у матчі першими, якби не стійка, яка врятувала киян після удару Андрія Хамдамова. Все той же капітан «Сокола» міг відкривати рахунок і в середині першого тайму, але йому не вдалося реалізувати вихід віч на віч із Владиславом Лисенком.

Утім, саме «ХІТ» відкрив рахунок у грі, коли на 15 хвилині відзначився Школьний. Щоправда, в цьому епізоді не обійшлося без помилки голкіпера хмельничан Іллі Бакинського, який не зміг зняти м’яч з голови гравця столичного клубу.

А далі матч набрав емоційного забарвлення. Під завісу першого тайму зіштовхнулися Щербань та Корнійчук. І для останнього все завершилося тим, що його вивели з майданчику та викликали швидку. Гравці «ХІТа» та їхні вболівальники, не зважаючи на те, що саме Корнійчук діяв на межі фолу, а не Щербань, вимагали від арбітрів покарання для гравця «Сокола». Утім, арбітри вирішили, що Владислав не фолив (він приймав м’яч на груди, а суперник просто врізався в нього), і «гірчичник» не заслужив. Натомість, вже за хвилину-дві жовту картку отримав інший гравець хмельничан Артур Подлюк. І, здавалося, що нерви здають в гравців обох команд. А попереду ж ще цілий тайм…

Друга половина матчу розпочалася з того, що вже під завісу першої хвилини хмельничани зрівняли рахунок. Андрій Хамдамов пробив, м’яч влучив у ногу Сергію Журбі та опинився в сітці воріт.

Попри рахунок 1:1, жодна з команд не здавалася. Кожна прагнула до перемоги. І «Сокіл» мав моменти, аби вийти вперед, але… на 28 хвилині пропустили контратаку, яка завершилася влучним ударом Жука. Та через чотири хвилини рахунок знову став нічийним. Андрій Лисенко пробив по воротам «ХІТа», і схоже, що голкіпер киян не побачив моменту удару, оскільки був закритий своїм гравцем та Хамадовим, і м’яч влучив у ворота – 2:2. Під завісу матчу «Сокіл» міг ще й вирвати перемогу. Спочатку Руслан Шеремета не реалізував вихід віч на віч із голкіпером киян, а згодом удар відбив Лисенко. Отож, у битві лідерів – нічия.

Після матчів 8 туру «Сокол» зберігає за собою перше місце, маючи в активі 15 очок. На два менше в херсонського «Продексіму» та «Титану» з Покровського. «ХІТ» із 13 очками ділить 4 та 5 місце з львівською «Енергією».

Попереду на хмельничан чекає знову центральний матч туру. Вже 11 листопада «Сокіл» вдома прийматиме «Продексім».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую