ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Вінниця»: трилер подільських команд (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4696

Відбувся перший матч 6 туру чемпіонату України в Суперлізі.

У Хмельницькому зіграли клуби, які минулого сезону в очних протистояннях боролися за бронзові медалі першості. Тоді, нагадаємо, «бронзу» здобули волейболісти з Вінниці. А тому хмельничан очікували на це волейбольне подільське дербі вже у новому сезоні. І дочекалися.

Матч видався доволі цікавим, емоційним та тривалим. Ті, хто завітав у ФОК «Новатор» пішли додому дві години та вісім хвилин після почату гри. Адже стали свідками п’ятьох партій, кожна з яких була окремою «драмою».

Щоправда, найлегшою за емоційним напруженням була все таки стартова партія матчу. І хоч волейболісти «МХП - «Вінниця» на старті матчі повели в рахунку 3:5, але зробити суттєвий відрив не змогли. Всю партію точилася рівна боротьба. Команди виходили вперед у рахунку раз за разом, аж до кінцівки сету. Саме наприкінці першої партії волейболісти «Новатора» дотиснули суперника та змогли навіть, на перший погляд, спокійно дограти до перемоги – 25:20.

Матч "Новатора" проти "МХП - "Вінниця" видався видовищним.

Хмельничани не раз вигравали "важкі" м’ячі.

Наставник вінничан Васіф Талибов час від часу вносив корективи в гру своєї команди. 

Схоже, впевнена кінцівка першого сету надихнула хмельничан і на початок першої партії, коли «Новатор» повів в рахунку 5:2. Та легкість, склалося враження, розслабила «Новатор» і за мить рахунок вже був 7:8. А далі знову нерви та напруга. Дехто з глядачів жартував – це не волейбольний матч, а валідольний. Та й гравці «Новатора» почали допускати дитячі помилки, як у нападі, так і в захисті. А тому й не дивно, що згодом рахунок був вже 16:20. Ну, а друга партія завершилася 20:25 на користь гостей.

Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора", частенько був засмученим через дитячі помилки своїх підопічних.

Справжня драма була в третьому сеті. «Гойдалки» тривали всю партію. І, якщо «Новатор» втрачав дорогоцінні очки через власні помилки, то вінничани грали майже бездоганно. Інша справа – кінцівка сету, коли на перший план вийшов, мабуть, характер та командний дух. Хмельничани, поступаючись 23:24, змогли перевести гру на більше-менше. Утім, ведучи вже 25:24, дотиснути гостей не вдалося. Та все вирішилося вже тоді, коли на табло було за тридцять. «Новатор» зміг вирвати перемогу з рахунком 32:30 та повести в матчі 2:1.

Дмитро Козловський, гравець "Новатора".

Після такого, здавалося, що хмельничани просто «винесуть» суперника в четвертій партії та виграють матч. Але… старт сету був просто провальним для господарів – 2:7. Щоправда, потім хмельничани не лише скоротили відставання, а повели 14:11. Утім, перевагу втримати не змогли. Здебільшого, через власні помилки. Потім знову відрив – вже у три очки, а згодом… на ті самі «граблі». За рахунку 23:21 «Новатор» примудрився програти партію 23:25. А разом із нею і втратив щонайменше один бал до залікової таблиці.

Сет п’ятий – вирішальний. Рівна гра до останнього і знову помилки хмельницької команди. «Новатор» був близьким до перемоги, адже рахунок на табло вже був 14:13. Утім, подавати точну подачу в цьому матчі для хмельничан було проблематично. Але й вінничани «віддячили» неточністю – рідкісний випадок у цій грі. Та далі знову більше-менше і розв’язка – 17:19 на користь гостей. Отож, ВК «МХП - «Вінниця» виграв у «Новатора» 3:2 та здобув два очки, а хмельничани – одне.

Вінничани здобули важку перемогу в Хмельницькому.

Вже 16 грудня ці команди вдруге зіграють між собою в Хмельницькому. Початок матчу у ФОК «Новатор» об 11.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую