ye-logo.v1.2

Футзал. «Сокіл» - «ХІТ»: прагматична гра та перемога на досвіді (ФОТО)

Спорт 2631
Київський ХІТ у Хмельницькому переміг Сокіл та очолив турнірну таблицю Екстра-ліги
Київський ХІТ у Хмельницькому переміг Сокіл та очолив турнірну таблицю Екстра-ліги. Фото: автора

Хмельницька команда провела останній домашній матч у регулярній першості в «Екстра-лізі».

Після паузи, яка була пов’язана з чемпіонатом Європи з футзалу, відновився чемпіонат України в найвищому дивізіоні. І хмельницький «Сокіл», який в «Екстра-лізі» востаннє в рідних стінах грав 16 грудня, провів свій матч проти київського «ХІТа».

Цей поєдинок став останнім для «Сокола» в рідних стінах у регулярній першості. Адже попереду ще матч у Херсоні, а потім… плей-офф. Тому звісно вболівальники хмельницького клубу сподівалися, що їхня команда зможе, як мінімум, не програти. І шанси на позитивний результат у «Сокола» були.

Саме хмельницькі гравці були близькими до того, щоб відкрити рахунок у матчі. Але Максим Максименко, голкіпер «ХІТа», іноді творив певні дива, відбиваючі потужні удари Владислава Щербаня. Хоча початок матчу був не дуже цікавим на події – обидві команди діяли обережно, а тому швидкісної гри глядачі не бачили.

Андрій Хамдамов (ліворуч) та Сергій Журба нещодавно в складі збірної України грали на Євро-2018. Тепер знову по різні сторони "барикад".

Руслан Шеремета (у малиновій формі) також повернувся з Євро-2018.

Перший гол у матчі був забитий саме гостями. Після розіграшу з кутового Сергій Журба зльоту добрячи приклався до м’яча і відправив його в сітку воріт Богдана Чеха. Сталося це сьомій хвилині матчу. Та вже менше, ніж через хвилину, рахунок міг бути нічийним – «ХІТ», після удару Андрія Хамдамова, врятувала стійка.

Владислав Щербань не раз перевіряв на міцність воротаря "ХІТа" і став автором єдиного голу "Сокола".

Утім, «Соколу» все таки вдалося відігратися. Після розіграшу з ауту відзначився Владислав Щербань. До перерви залишалося ще чотири хвилини, і, здавалося, що команди підуть на відпочинок за рахунку 1:1. Або хмельничани зможуть забити ще, адже діяли активніше та небезпечніше. Але на 19 хвилині все змінилося. Олександр Школьний зміг знайти шпарину між ногами Чеха та відправити м’яч у сітку воріт «Сокола» - 1:2.

У матчі "Сокіл" - "ХІТ" інколи виникали певні словесні конфлікти між гравцями.

Статистика першого тайму:
«Сокіл» - 15 ударів (8 у площину), 7 кутових.
«ХІТ» - 8 ударів (3 у площину), 1 кутовий.

"Сокіл" - "ХІТ"

"Сокіл" - "ХІТ"

Після перерви господарі майданчику одразу заграли швидше і ледь не створили гольовий момент біля воріт Максименка. А на 25 хвилині «ХІТ», після удару Руслана Шеремети, врятувала поперечина. Кияни ж, в складі яких чимало досвідчених гравців, намагалися контролювати гру та, поки «Сокіл» марнував свої моменти, очікували на свій шанс. І на 27 хвилині дочекалися. Дмитро Медвідь пройшов флангом та пробив у верхній ближній кут від Чеха – 1:3. А на 32 хвилині відзначився і капітан гостей Ігор Борсук- 1:4.

За таких обставин «Сокіл» пішов із п’ятим польовим. Втрачати вже було нічого, потрібно було відіграватися. Утім, граючи у більшості, господарям не вдавалося створити реальної загрози біля воріт киян. У підсумку, матч так і завершився перемогою «ХІТа», яка для «Сокола» стала вже третьої поспіль у чемпіонаті.

Штурм воріт "ХІТа" не приніс "Соколу" бажаного результату.

Статистика другого тайму:
«Сокіл» - 11 ударів (6 у площину), 7 кутових.
«ХІТ» - 8 ударів (4 у площину), 2 кутових.

Отож, «ХІТ», після цієї перемоги, очолив турнірну таблицю з 30 очками. На бал менше у «Титана». «Сокіл» посідає третє місце з 28 очками. В наступному турі, 4 березня, хмельничани в Херсоні зіграють із діючим чемпіоном «Продексімом», який поки перебуває на 5 місці з 26 очками. Це буде заключний матч у регулярній першості, після якого і стане відомо, з ким хмельничани гратимуть у плей-офф.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую