ye-logo.v1.2

Президент обласної федерації регбі: «Хлопці довели, що гідні чемпіонства»

Спорт 2978
Олег Плахотнюк каже, що тепер хмельницька команда побореться за Кубок України, який 19 серпня розіграють у Хмельницькому
Олег Плахотнюк каже, що тепер хмельницька команда побореться за Кубок України, який 19 серпня розіграють у Хмельницькому. Фото: facebook.com/gennady.veprik

Завершився чемпіонат України з регбі-7.

Останній тур першості відбувся в Харкові. Та ще до нього, по суті, було зрозуміло, що харківський «Олімп» стане чемпіоном, а хмельницький «Еволюшн Севенс» - срібним призером. Утім, чи не найголовніша інтрига полягала в тому, чи зможуть хмельничани своєю грою продемонструвати, що переграти їм «Олімп» під силу.

«Харків’яни вперше в історії програли домашній етап. І поразку їм завдала саме наша команда, яка, між іншим, грала без п’ятьох гравців основного складу, - каже Олег Плахотнюк, президент федерації регбі Хмельницької області. – Щоправда, матч видався дуже важким. Ми поступалися 0:12. Але змогли занести одну спробу в першому таймі. А після перерви наші хлопці довели, що гідні чемпіонства. За рахунку 10:12 Вадим Сівак заніс спробу, а потім і пробив реалізацію. У підсумку 17:12 на користь «Еволюшн Севенс». Вважаю, що в нас просто вкрали чемпіонство. Якби не суддівство в Львові, де за 14 хвилин матчу ми нарахували 11 помилок арбітра на користь харків’ян, хмельницька команда здобула б золоті медалі. І я все одно ще доводитиму цю справу до кінця. Це для нас усіх принципово».

"Еволюшн Севенс" попри відстуність п'яти лідерів команди, зміг виграти в "Олімпа" у рідних для нього стінах. Фото: facebook.com/gennady.veprik

Нагадаємо, у другому турі в фіналі також грали «Олімп» та «Еволюшн», а перемогу в матчі з рахунком 15:5 здобули харків’яни. Після чого хмельничани заявили, що програли через суддівські помилки.

Утім, чемпіонат завершений і хмельницька команда другий рік поспіль стала срібним призером. Попереду на регбістів очікують турнірі з пляжного регбі в Хмельницькому 30 червня (у рамках фестивалю «My Fest» та в Одесі 4 серпня. «Потім ми почнемо готуватися до Кубка України, який 19 серпня пройде в Хмельницькому, - продовжує Олег Іванович. – 11-12 серпня зіграємо на міжнародному турнірі в Львові. А потім, власне, і поборемося за Кубок України. Завдання одне – виграти трофей».

Ще один хмельницький регбійний клуб – «Поділля», який вперше в цьому сезоні грав у Суперлізі, за підсумка чемпіонату посів передостаннє 11 місце.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую