ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «ШВСМ-СумДУ»: просто на досвіді (ФОТО)

Спорт 4092
Хмельницький Новатор розпочав сезон перемогою над командою з Сум
Хмельницький Новатор розпочав сезон перемогою над командою з Сум. Фото: автора

Хмельничани провели свій перший у новому чемпіонаті України серед команд Суперліги.

Офіційний сезон для хмельницького «Новатор» стартував. Бронзовий призер минулої першості вдома зіграв із командою з Сум. І, прогнозовано, здобув перемогу. Щоправда, не без проблем. Схоже, перемогу «Новатора» можна назвати «на досвіді», аде в складі хмельницької команди є ряд досвідчених гравців. Ось тільки зіграності команді поки не вистачає.

Початок матчу проходив у рівній боротьбі. Жодній з команд не вдавалося піти у відрив. Щоправда, відчувалося, що господарі майданчика просто не форсують події, а награють зв’язки. Сумчани ж, враховуючи рівному рахунку на табло, раділи кожному виграному м’ячу. Та, коли бали наближалися до 20-ти, хмельничани все таки «вмикали» певну швидкість, що і далося взнаки.

Часто гравці з Сум не могли пробити блок Новатора.

Богдан Татаренко, капітан "Новатора" (ліворуч), та новачок команди Нік Сотнік.

За рахунку 20:19 «Новатору» не лише вдалося зберігати комфортний для себе «крок уперед», а й довести партію до логічного завершення – 25:20.

Другий сет пішов за іншим сценарієм. Хмельничани розпочали так, як і очікували від них вболівальники, збільшуючи поступово перевагу до чотирьох очок. Та згодом взагалі рахунок був 16:10. Здавалося, ще мить і «Новатор» дотисне сумчан, завершивши партію з тотальною перевагою. Але поступово така перевага почала танути. «ШВСМ-СумДУ» діяв просто, але безпомилково. А ось в діях волейболістів із Хмельницького відчувалася певна незігранність, а тому виникали й дитячі помилки. Тому й не дивно, що гості змогли зрівняти рахунок 18:18. Далі… гра нервів та досвіду. У підсумку, на користь «Новатора» - 25:23.

«Новатор» - «ШВСМ-СумДУ».

«Новатор» - «ШВСМ-СумДУ».

Наставник "Новатора" Роман Ковальчук брав тайм-аути, щоб внести корективи в гру.

Та третя партія стала провальною для «Новатора». На початку сету гості зробили комфортний відрив у 4-5 очок і намагалися ближче не підпускати суперника. Як наслідок, сумчанам вдалося здобути впевнену перемогу 25:16.
Четверта ж партія стала заключною в матчі. Волейболісти «Новатора», так би мовити, «повернулися в гру» та зробили те, що на них очікували – виграли 25:19, а разом із сетом і матч з рахунком 3:1.

«Новатор» - «ШВСМ-СумДУ».

Новачок "Новатора"  Кирило Клочко.

Хмельницький "Новатор" переміг команду з Сум із рахунком 3:1.

Другий поєдинок хмельничан проти сумчан відбудеться завтра, 15 вересня, об 11.30.

Стартував у Суперлізі й жіночий ВК «Новатор». Хмельничанки в Луцьку змогли здобути один заліковий бал, поступившись віце-чемпіонкам країни «Волині-Університету-ОДЮСШ» з рахунком 3:2. Завтра – ще одна гра.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую