ye-logo.v1.2

Жіночий волейбол: хмельничанки «показали язика» тернополянкам (ФОТО та ВІДЕО)

Спорт 4876

«Новатор» дебютував у Суперлізі в рідних стінах.

У чемпіонаті України з волейболу серед жінок у Суперлізі розпочалися матчі другого туру. І вони стали першими для «Новатора» в рідному Хмельницькому, куди в гості до підопічних Олексія Колісецького завітали бронзові призерки минулої першості – тернопільська «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ».

Фаворитками протистояння вважалися гості. Це і не дивно, адже вони не перший сезон грають у Суперлізі, на відміну від хмельничанок. Та й у першому турі здобули дві перемоги, «Новатор» - одну. Утім, саме одна виїзна перемога хмельничанок у Луцьку над срібними призерками змагань додавали неабиякої інтриги матчу. Тим більше, що «Галичанка» з минулого сезону зазнала певних втрати і перебуває на стадії формування нового боєздатного колективу.
Вже на старті матчу волейболістки «Новатора» показали, що статус суперниць ніяк не лякає їх і вони налаштовані виключно на перемогу. І хмельничанкам вдалося зробити комфортний відрив у рахунку 15:8, змусивши Віктора Туркулу брати тайм-аут. Наставнику тернополянок, схоже, не вдалося заспокоїти своїх кравчинь, які продовжили відпускати далі господинь. Та й віддати належне хмельничанкам, вони діяли дуже потужно. І хоч «пригальмували» трохи під завісу, але впевнено виграли 25:19.

"Новатор" вперше в історії зіграв свій домашній матч у Суперлізі.

Любов Альошко в атаці принесла чимало залікових балів хмельничанкам.

Тернополянки раділи виграним м'ячам. 

Хмельничанки своїми емоціями не поступалися гостям.

Волейболісти "Новатора" намагалися врятувати м'яч навіть у безнадійних ситуаціях.

Далі було важче. На початку другої партії точилася рівна боротьба, але потім «Галичанка» на тривалий час відірвалася на два-три бали. Але волейболістки «Новатора» вчасно проявили характер, не лише наздогнавши, а й випередивши в рахунку 15:12. Утім, такої переваги, як в першому сеті, отримати не вдавалося. Навіть підпускали суперниць упритул. Однак, не критично. І хмельничанкам все таки вдалося завершити цю партію на свою користь – 25:23.

Третій сет став певним віддзеркаленням другого. Знову цікава боротьба, емоції, рівний рахунок. Гості намагалися зламати хід поєдинку, аби хоча б продовжити матч. І часом здавалося, що їм це вдасться, адже господині не раз помилялися в простих ситуаціях, через що нервували. Та в потрібний момент знаходили в собі сили та вирівнювали гру, ба навіть більше – поступово йшли до перемоги. І «дійшли»… Коли рахунок був 22:19 було якось очевидно, що «Новатор» свого не упустить. Так і сталося, хмельничанки виграли 25:21, а разом із партією і весь матч 3:0. Виходить, показали суперницям язика. Як у прямому, так і переносному значенні.

Отож, завтра, 6 жовтня, «Новатор» знову зіграє з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ». Початок матчу об 11.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую