ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: перша домашня, вперше за два з половиною місяці (ФОТО та ВІДЕО)

Спорт 3057

Хмельницька команда здобула перемогу над житомирським клубом у рідних стінах.

 Востаннє «Поділля» вигравало в нинішньому чемпіонаті ще 22 липня в матчі першого туру, коли на виїзді обіграло рівненський «Верес» 1:0. А потім… майже два з половиною місяці, за які зіграли ще 10матчів, без перемог. І ось, нарешті, вболівальники хмельницької команди дочекалися. «Поділля» перемогло.

В гості до хмельничан приїхало житомирське «Полісся». Суперник не простий. Команда мала в своєму активі 4 перемоги та 5 нічиїх і з 17 очками ділила третє місце в турнірній таблиці з «Вересом». Крім цього, «Полісся» можна назвати незручним суперником для «Поділля». Особливо, якщо матч відбувається в Хмельницькому. Адже минулого сезону команди двічі грали на СК «Поділля», і обидва рази перемагали житомиряни – 2:0 та 3:2. Утім, з тих пір склади обох команд зазнали суттєвих змін.

Наставник хмельничан у цьому поєдинку зміг задіяти досвідчених Воловика та Каверіна, який в минулому турі не грали на Закарпатті. І, забігаючи наперед, саме Каверін став одним із тих футболістів, який у потрібний час як справжній плеймейкер зробив те, що від нього очікують.

Матч "Поділля" - "Полісся" не був багатимна моменти - багато боротьби точилося на підступах до штрафного майданчика.

Кирило Бабак грав на правому фланзі півзахисту "Поділля", але інколи змінював його на лівий.

Матч не був багатим на моменти. А перший удар у площину воріт був завданий на 22 хвилині, але голкіпер «Поділля» Анатолій Старущенко без проблем впорався з ним. Натомість перший удар у площину воріт «Полісся» на 34 хвилині виявився результативним.

Віталій Каверін не завжди грав на вістрі атак "Поділля", а й намагався допомогати партнерам у відборі.

Атака хмельничан почала з центру поля, коли Олександр Музичук віддав пас на Каверіна. Віталій, доволі швидко переправив його на протилежний фланг, де Кирило Бабак одним дотиком прокинув собі м’яч на хід, а другим влучно пробив – 1:0.

Кирило Бабак забиває гол у ворота "Полісся".

Ще через хвилини чотири Каверін намагався увірватися у штрафний майданчик житомирян, але був зупинений не за правилами і впав у карному гостей. Віддати належне арбітру, він добре бачив, що порушення було до штрафного майданчика, а тому пенальті не призначив. Лише штрафний, який «Поділля» не змогло нормально розіграти.
Спроби «Полісся» були кволими. Хіба що на 41 хвилині Вадим Семчук спробував перевірити Старущенка. Анатолій був «на місці». Так і пішли на перерву за переваги господарів 1:0.

Олександру Музичуку не раз діставалося по ногах.

Віталій Каверін став автором двохрезультативних передач.

А ось на першій хвилині другого тайму житомиряни могли зрівняти рахунок. Сергій Суханов опинився сам перед Старущенком, пробив і… влучив у ногу голкіперу «Поділля». «Відповідь» не забарилася. На 49 хвилині Музичук віддав пас на Каверіна, той одним дотиком перевів м’яч на протилежний фланг на Якубова, Алішера увійшов у штрафний майданчик і влучно пробив – 2:0.

Цікавий факт: у першому таймі арбітри обслуговували матч у жовтій формі, а в другому все таки замінили її на бордову.

А на 69-70 хвилині «героєм «Полісся став Суханов. Сергій за одну хвилину примудрився отримати дві жовтні картки, залишивши свою команду в меншості. І вже на 72 хвилині хмельничани могли реалізувати свою чисельну перевагу – Бабак опинився віч на віч із Мозілем, але переграти голкіпера гостей не зумів.

Ян Морговський вийшов на заміну на 75 хвилині замість Бабака.

Далі ж гра була по суті без воріт. «Поділля» намагалося зловити «Полісся» на контратаках, а житомиряни – відіграти хоча б один гол. Щоправда, створити якусь загрозу біля воріт підопічних Костишина їм не вдавалося.

Вже на 90 хвилині хмельничани могли поставити крапку в матчі, коли на ударну позицію вивели Володимира Гладкого. Форвард хмельничан пробив у дальній від голкіпера кут, але Монзіль зміг дотягнутися до м’яча та перевести його на кутовий.

Гладкий міг забити і третій гол у ворота "Полісся", але житомирян врятував Мозіль.

Отож, «Поділля» здобуло впевнену перемогу над «Поліссям» з рахунком 2:0.

Після 12 туру хмельничани хоч і залишилися на останньому 10 місці, але значно покращили своє турнірне становище. Тепер у «Поділля» 10 очок, як у «Чайки», що на 9 місці. На один бал більше у 8 команди ліги – «Буковини». Свій наступний матч хмельничани проведуть 13 жовтня на Київщини саме проти «Чайки».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую