ye-logo.v1.2

«Динамо» поступається, але серйозно «огризається»

Спорт 3460

Хмельничани провели другий товариський матч проти вінницької «Ниви»

«Динамівці» знову «погостювали» в Вінниці, де в лютому вперше у цьому році зіграли товариський матч, в якому поступилися з рахунком 0:4. Через три тижні оновлений хмельницький клуб вже не виглядав розбалансованим колективом, який за весь матч спромігся на два неточних удари по воротах господарів. Цього разу хмельничани, які лише приступили до підготовки до весняної частини чемпіонату у другій лізі, доволі непогано виглядали проти «Ниви», яка вже за два тижні продовжить боротьбу в першій лізі.

Тренерський штаб «Динамо», який складається з Олександра Порицького та Євгена Булгакова – фахівця із Запоріжжя, у першому ж таймі задіяли сімох нових футболістів, двоє з яких місцеві та вже були в хмельницькій команді. Це Андрій Лемішевський, в якого завершився контракт із «Єдністю» з Плисок та Владислав Калайда, який пограв у першій лізі за івано-франківське «Прикарпаття». Решта ж п’ять футболістів – нові обличчя. Місюра, Курдас та Данченко – молоді вихованці запорізької школи футболу. Трефіловський та Драбенюк – досвідчені гравці, які пограли в командах першої ліги. Саме їм разом із Дудніком, Шляховим, Осокіним та Безвещуком довелося з перших хвилин стримувати атаки «Ниви», яка вже провела з десяток товариських матчів, в яких забила понад 30 голів! І на 10-хвилині матчу вінничани, завдяки рикошету, відкрили рахунок у грі проти «динамівців». Гості ж одразу кинулися відіграватися, і через 10 хвилин Роман Драбенюк декількома хибними рухами позбавився опіки захисника «Ниви» та опинився віч-на-віч із голкіпером господарів. Переграти стража воріт форварду «Динамо» вдалося, а ось забити – ні. Вінничан врятувала стійка. Наступна ж атака хмельничан теж могла завершитися голом. Після навісу з кутового Анатолій Шляховий пробив головою і м’яч, здавалося, вже буде в сітці воріт. Але захисник «Ниви» вибив «смугастого» з самісінької лінії воріт. Обмінявшись ще декількома атаками, команди пішли на перерву.

У другому таймі тренери хмельницького клубу одразу ж кинули в бій Шпіцу, Дехтярука, Бортніка та Яремчука. На жаль, останньому так і не вдалося до кінця дограти матч. На 63-хвилині Андрій отримав травму, через яку вимушений на певний час забути про підготовку до чемпіонату. І якраз приблизно з 65-хвилини матчу на полі почався дещо інший футбол. Гравці «Ниви» атакували, гравці «Динамо» - захищалися. Не обходилося і без помилок, які вінничани могли втілити у забиті голи, але їм не вистачало влучності. Та й не раз «динамівців» рятував Микола Стаднік, який на той момент захищав ворота «Динамо». Проблеми у хмельничан були не лише в захисті, а й в нападі. Ні Бортнік, ні Дехтярук, ні Муравський, ні Мацієвич не могли створити тієї гостроти, яку команда демонструвала у першій половині матчу. Тому гол, який «Нива» забила на 70-хвилині після помилки Вадима Шпіци, виглядав доволі логічним. Як, власне, логічним було й те, що гравці «Динамо» з 70-хвилини поєдинку жодного разу не пробили по воротах суперника. Але ті не чисельні хмельницькі вболівальники, котрі приїхали в Вінницю на матч, не виглядали занадто засмученими. Ще б пак, «Нива» вже завершує підготовку до чемпіонату, а «Динамо» лише її розпочало. Тому все закономірно.

Наступним спаринг-партнером хмельничан, скоріше за все, знову стане вінницька «Нива», яка в першій лізі посідає 7 місце. Ось тільки третій матч між цими клубами, мабуть, знову пройде в Вінниці, оскільки в Хмельницькому немає поля, на якому б можна було зіграти. Хіба що штучне, яке в ДЮСШ №1 розчистять, у що мало віриться.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую