ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «МХП-Вінниця»: фрагментами рівна гра (ФОТО)

Спорт 3315
Хмельницький "Новатор" вдома двічі поступився ВК "МХП-Вінниця"
Хмельницький "Новатор" вдома двічі поступився ВК "МХП-Вінниця". Фото: автора

Хмельницька команда зіграла свої матчі 12 туру в Суперлізі.

«Новатору» протистояв ВК «МХП-Вінниця» з Тростянця Вінницької області. Команда, яка претендує на нагороди чемпіонати. Суперник, в складі якого чимало досвідчених гравців, які мають досвід виступів не лише в Суперлізі, а й за збірну України. А тому, звісно, фаворитом протистояння вважалися саме гості.

І перший матч, який відбувся в Хмельницькому 8 лютого, продемонстрував, що гравці «МХП-Вінниця» «на голову» вище за хмельничан. Як у прямому, так і переносному значенні. Гості впевнено виграли першу гру з рахунком 3:0. Ні, звісно, «Новатор» намагався дати бій. Особливо в другій партії. Але… 25:23 на користь вінничан. Досвід взяв своє і вінничани прогнозовано здобули три очки.

Інша справа - другий поєдинок, який відбувся сьогодні, 9 лютого.

Хмельничани змогли дати бій "МХП-Вінниці" в другному матчі.

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

По суті рівна гра в першому сеті могла наводити на думки, що гості завчасно повірили в успіх і цьому матчі. Щоправда, як вже після гри сказав капітан «МХП-Вінниці» Артем Скороход, недооцінки з боку його партнерів не було. Причинами ж назвав помилки технічні та тактичні. Адже «Новатор» перебудував свою гру і зміг грати на рівних із фаворитами. Щоправда, лише фрагментами, а не весь матч.

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

Фрагмент перший – стартова партія. Інтрига, як то кажуть, до останнього. Яка завершилася тим, що хмельничани могли виграти партію 25:22 та повести в рахунку в матчі.

"Новатор" зміг виграти першу партію, яка, як виявилося, стала не єдиною переможною. Але...

Та в другому сеті… помилка на помилці й вінничани цього не пробачили. Гості впевнено здолали господарів 25:21.
Фрагмент другий – партія номер три. Хмельничани не лише дали справжній бій, а й знову змогли «вигризти» перемогу. Цього разу з рахунком 25:21.

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

Однак в четвертому сеті… без шансів для «Новатора». «МХП-Вінниця» доволі легко здолала суперника з рахунком 25:10.

Отож, вирішальним став п’ятий сет. І тут головну роль зіграли психологія та досвід гравців. Рівна гра йшла до рахунку 15:15. Далі ж… два виграних вінничанами очки і все – 17:15 на користь гостей та перемога в матчі 3:2.

"Новатор" - "МХП-Вінниця".

«Новатор» знову програв. Але вкотре моментами продемонстрував доволі гідну гру. А завдяки тому, що змогли здобути одне очко, за кількістю балів хмельничани зрівнялися з «Юракадемією» з Харкова, з якою ще ведуть боротьбу за четверте місце. Саме з харків’янами «Новатор» і зіграє свої наступні матчі на виїзді. Станеться це 1 та 2 березня. Вони, схоже, і стануть визначальними в боротьбі цих команд за потрапляння до «Фіналу чотирьох».

Зіграла свої матчі в Суперлізі й жіноча команда «Новатора». Хмельничанки в Вінниці двічі поступилися «Білозгар-Медуніверситету» (3:1 та 3:0). Свої наступні поєдинки волейболістки «Новатора» проведуть 1-2 березня в Хмельницькому проти рівненської «Регіни»

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую