ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському відкрили перший в Україні сектор легкої атлетики із міжнародною сертифікацією

Спорт 3302
У Кам
У Кам'янці-Подільському планують зробити центр підготовки збірної команди України з метань. Фото: автора

Схожих спортивних ядра є три на всю країну.

Днями відбулося урочисте відкриття легкоатлетичного ядра (сектору) на спортивному комплексі Кам?янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, повідомляє Хмельницька обласна рада.

За словами Президента федерації легкої атлетики області Олександра Прокопова цей спортивний сектор, чи як його ще називають ядро, поки що єдине в Україні серед трьох існуючих, який має сертифікацію Міжнародної федерації легкої атлетики.

«Тепер, на базі цього стадіону, можна проводити міжнародні змагання з легкої атлетики найвищого рівня. І вже у квітні на цьому стадіоні ми проведемо Чемпіонат України з метань. До нас приїдуть провідні спортсмени з усієї України і навіть з-за кордону», – каже Олександр Прокопов.

За його словами, в найближчому майбутньому тут, у Кам’янці-Подільському планують зробити центр підготовки збірної команди України з метань для виступів на олімпійських іграх та Чемпіонатах Європи і світу.

«Проект на реконструкцію цього стадіону федерація легкої атлетики, спільно з університетом зробили ще минулого року. Загальна вартість його 12 мільйонів гривень. На реконструкцію цього легкоатлетичного ядра кошти виділили з обласного бюджету. Обійшлися роботи у 750 тисяч гривень», – каже Олександр Прокопов.

В подальшому на стадіоні університету планують відкрити сектор для метання спису і ядра, бігові доріжки із сучасним покриттям.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую