ye-logo.v1.2

Нетішинці в Рівному усіх “поклали на лопатки”

Спорт 2163

Нещодавно там проходили обласні змагання з бойового гопака

Нетішинські школярі займаються бойовим гопаком трохи більше двох місяців. Але це не завадило їм нещодавно у Рівному на обласних змаганнях з бойового гопака зайняти призові місця. Зокрема, вони привезли 4 перших та 4 других місця у різних вікових категоріях, серед переможців є одна дівчина. Всього ж у Рівне поїхало 22 вихованці Миколи Колінька, тренера міжнародної асоціації бойового гопака. До слова, він приїздить в Нетішин з Рівненщини, аби  тричі на тиждень навчати козачат мистецтву бойового гопака.
Судді та тренери з інших міст були шоковані, що за такий короткий термін тренувань нетішинці “поклали усіх на лопатки” своїм виступом.
Усі діти є членами нетішинської дитячої організації “Джури”, яка налічує 87 чоловік, з них 37 — з села Кривин. Як розповів отаман Нетішинського запорізького козацтва Олександр Грицаєнко, діти в Нетішині відвідують історичний гурток, де вивчають історію запорізького козацтва та археологію, займаються бойовим гопаком та військовою підготовкою тощо. Незабаром вони матимуть справжню козацьку форму та візьмуть участь у святковій ході та показових виступах на честь святкування Дня Перемоги.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую