ye-logo.v1.2

Чи виключать «Манчестер Сіті» з Ліги чемпіонів? На правах реклами

Спорт 1966
ФК «Манчестер Сіті» ризикують опинитися під забороною брати участь в сезоні Ліги чемпіонів.
ФК «Манчестер Сіті» ризикують опинитися під забороною брати участь в сезоні Ліги чемпіонів.. Фото: football24.ua

Ейфорію від захисту чемпіонського титулу «Ман Сіті» псують звинувачення з боку УЄФА і ФІФА у фінансовій неохайності даного клубу.

«Городяни» ризикують опинитися під забороною не просто здійснювати трансфери футболістів, але й брати участь в одному сезоні Ліги чемпіонів.

Згідно з інформацією від головного слідчого Органу фінансового контролю клубів УЄФА, організація серйозно стурбована систематичними порушеннями ФК «Манчестер Сіті», особливо принципів фейр-плей. Незабаром обіцяють опублікувати підсумки розслідування. З чуток, вони загрожують клубу суворим покаранням.

Власники команди почали нервувати ще після березневих публікацій, зроблених журналом Der Spiegel, який за допомогою Football Leaks виклав документи щодо порушення «Сіті» правил фінансового фейр-плей шляхом використання підставних компаній. Ці документи ясно продемонстрували, наскільки зухвало поводився «Манчестер Сіті» з 2012 року, успішно приховуючи трансферні доходи від аудиторів УЄФА.

Ключовим документом в розслідуванні став електронний лист, в якому йшлося про отримання «Ман Сіті» у 2018-му році спонсорської допомоги від Etihad Airways на суму 68,5 млн євро. Причому, якщо вірити даним Football Leaks, авіакомпанія виплатила лише 8 млн євро, решта коштів надійшла команді на рахунок від інвестиційної компанії ADUG, якою володіє господар клубу – шейх Мансур.

Інша схема відходу «Ман Сіті» від фінансового фейр-плей називається «Довгий лук». Клуб створив компанію Fordham Sports Management, передавши їй маркетингові права футболістів приблизно за 11 млн фунтів. Гроші цій компанії за фактом виділив шейх Мансур, а «Манчестер Сіті» зафіксував дохід, одночасно знизивши витрати. За останні 5 років внаслідок використання схожих схем клуб примудрився приховати від податківців УЄФА аж 188 млн євро.

Найсильніше слідчих обурила відмова «Манчестер Сіті» виходити з тіні після того, як до клубу були застосовані санкції 2014 року. Нагадаємо, тоді «городянам» присудили штраф у розмірі 60 млн євро і одночасно обмежили заявку в ЛЧ до 21-го футболіста. Багато людей в той час вважали, що «Ман Сіті», як і «ПСЖ», покарали надто м'яко. Стверджують, що все завдяки заступництву тодішнього глави УЄФА Мішеля Платіні. Чиновники безпосередньо домовилися з господарями клубів, роль сполучної ланки належала президентові Франції Ніколя Саркозі.

Крім того, скоро «городянам» прилетить ще й покарання від ФІФА за ігнорування заборони на трансфери неповнолітніх гравців (за винятком переходів всередині ЄС). Виявилося, що випускники ганської академії «Дорога до мрії» в особах Джорджа Девіса і Домініка Одуро підписали контракти з «Ман Сіті» та грали за юнацькі команди клубу задовго до настання 18-річчя.

Сьогодні ситуація для «Манчестер Сіті» дуже складна, оскільки у нього більше немає покровителів в УЄФА, при цьому доказів шахрайства зібралося дуже багато.

Більше новин про Чемпіонат Англії і АПЛ на сайті футболу 24 https://football24.ua/angliya_tag50820/

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую