ye-logo.v1.2

У Хмельницькому запустять інтерактивну карту спортивних об’єктів

Спорт 2871
На інтерактивній мапі будуть позначені всі комунальні та відомчі спортивні майданчики Хмельницького
На інтерактивній мапі будуть позначені всі комунальні та відомчі спортивні майданчики Хмельницького. Фото: ілюстративне khm.gov.ua

Охочі вже можуть скористуватися її тестовою версією.

Знайти найближчий спортивний майданчик для деяких хмельничан стає справжньою проблемою, пропри те, що в останні роки їх побільшало. Виправити цю ситуацію покликана інтерактивна карта спортивних об’єктів, яку вже можна знайти на сайті міської ради. Детальніше про цей проєкт розповів начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез.

Як повідомив Сергій Ремез під час засідання постійної комісії з питань роботи житлово-комунального господарства, створення інтерактивної мапи спортивних об’єктів обласного центру планують завершити до кінця вересня цього року. На ній будуть позначені всі комунальні та відомчі спортивні майданчики. Зокрема, прибудинкові, шкільні, різноманітні поля для мініфутболу, тенісу, баскетболу… Фактично ідея такого проєкту виникла через необхідність інвентаризувати спортивні об’єкти міста, щоб дізнатися, в яких мікрорайонах їх бракує.

«Наразі спорудженням нових спортивних майданчиків у Хмельницькому займається управління молоді та спорту, управління житлово-комунального господарства й департамент освіти та науки. Кожен будує їх на території власної юрисдикції, проте між нами досі немає чіткої комунікації. Крім того, десятки років об’єкти спортивної інфраструктури були не інвентаризовані, про них бракує чіткої інформації. Найперше це стосується збудованих у радянський період», — зазначив Сергій Ремез.

У Хмельницькому запрацює мапа спортивних майданчиків. Сергій Ремез

«Створення цієї мапи допоможе зібрати точну інформацію про кількість, стан і площу всіх об’єктів спортивної інфраструктури міста», — Сергій Ремез. Фото: автора. 

За його словами, саме створення цієї мапи допоможе зібрати точну інформацію про кількість, стан і площу всіх об’єктів спортивної інфраструктури міста. Після цього можна буде розрахувати пропорцію площі спортивних майданчиків і кількості населення кожного мікрорайону відповідно до державних будівельних норм. Тоді міська влада зможе раціонально підійти до будівництва нових майданчиків. Найперше споруджуватимуть їх у тих частинах міста, де їх не вистачає для задоволення потреб хмельничан.

Карта об’єктів спортивної інфраструктури також покликана популяризувати здоровий спосіб життя серед жителів міста. Завдяки їй хмельничани зможуть знайти найближчі спортивні майданчики. Наразі інтерактивна мапа працює в тестовому режимі. Проте з нею вже можна ознайомитися на сайті Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, цього року із запланованих 48-и дитячих і спортивних майданчиків у хмельницьких дворах вже встановили 12.

Читайте також: Палац спорту в Хмельницькому: що вже зроблено

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую