ye-logo.v1.2

Минулого тижня хмельницьке «Динамо» порадувало своїх вболівальників аж декілька разів

Спорт 3409
"Динамо" перемогло "Десну", здобувши першу перемогу з 2 жовтня 2010 року.
"Динамо" перемогло "Десну", здобувши першу перемогу з 2 жовтня 2010 року.. Фото: автора

Вже наче багато хто звик до того, що коли говорять «Динамо» Хмельницький», це означає, що все у нашому футболі погано. То єдиний професійний футбольний клуб області залишився без головного тренера, то весняну частину чемпіонату в другій лізі розпочав з поразок, то опинився на межі існування. Але мин

Несподіванка перша

У «Динамо» - новий головний тренер. Якби він був місцевим фахівцем, то цей факт мало б кого здивував. Але ж Микола Роздобудько, який очолив команду, приїхав до Хмельницького з іншого міста – з Запоріжжя. Разом із ним повернувся і Євген Булгаков, який перед стартом весняної частини першості попрацював у «Динамо» та поїхав, як-то кажуть, у невідомому напрямку. А тут повернувся та ще й не сам! Цю новину вболівальники хмельницької команди зустріли із радістю. Ще б пак, Микола Миколайович знаний фахівець, який тривалий час працював у запорізькому «Металурзі» та виховав не одного футболісти вищої ліги. Саме взимку декілька вихованців тандему Роздобудько-Булгаков поповнили ряди «Динамо», а 16-річний Олег Данченко вже став одним із улюбленців глядачів.

Несподіванка друга

Тренери та гравці – це, безумовно, добре. Але, коли над командою висить «дамоклів меч» в «особі» адміністрації Професійної футбольного ліги України, це все немає значення. Адже ПФЛ у будь-який момент могло знищити професійний футбол на Хмельниччині, прийнявши рішення про позбавлення «Динамо» статусу команди-майстрів. Щоб цього не сталося, потрібно було заплатити майже 88 тисяч гривень внеску за участь у змаганнях серед команд другої ліги. Грошей, як відомо, в команди не було. Крок керівництва клубу, яке оприлюднило прохання до всіх небайдужих перерахувати на рахунок ПФЛ «хто скільки зможе», виглядав, як відчай. Ніхто грошей не перераховував, а тому «смерть» наближалася… І сталося диво! Шостого травня директор «Динамо» Валерій Крохан вирушив до Києва, щоб не лише дозаявити нових футболістів та тренерів, а й розрахуватися з боргами перед ПФЛ. Саме Валерій Миколайович зміг десь (де саме, поки що директор клубу так і не сказав) відшукати ті десятки тисяч гривень, які продовжили життя не лише його команді, а й професійному футболу в області в цілому.

Несподіванка третя

Ну, а фіналом такого радісного тижня для прихильників хмельницької команди, став перший офіційний весняний матч «Динамо» в рідних стінах. І несподіванка полягає в тому, що хмельничани, попри всі складності, незігранність багатьох футболістів, відсутність нормальних умов для створення боєздатного колективу, змогли обіграти чернігівську «Десну» з рахунком 1:0. Єдиний гол у ворота гостей, які претендують на підвищення в класі, забив 16-річний Олег Данченко, який є вихованцем Миколи Роздобудька. На цьому, сподіваємося, сенсації від «Динамо» не завершаться. Вже 14 травня хмельничани, які, фактично, змагаються за те, щоб залишитися на дев’ятому місці в турнірній таблиці, на стадіоні «Поділля» прийматимуть ФК «Суми», який бореться за першу сходинку та вихід до ліги, яка вища за другу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую