ye-logo.v1.2

«Про довічне відсторонення від футболу дізнався від журналістів», - Собуцький

Спорт 8534
Олег Собуцький каже, що буде подавати апеляцію на рішення КДК УАФ
Олег Собуцький каже, що буде подавати апеляцію на рішення КДК УАФ. Фото: youtube.com

Контрольно-дисциплінарний комітет Української Асоціації футболу покарав почесного президента ФК «Агробізнес».

Олег Собуцький, якого звинуватили в побитті арбітра Юрія Іванова після матчу 15 липня «Агробізнес» - «Минай», довічно відсторонили від футболу. А футбольний клуб «Агробізнес» оштрафували на 500 тисяч гривень. Про таке рішення контрольно-дисціплинарного комітету Української Асоціації футболу сьогодні, 23 липня, повідомили ряд інтернет-ресусів.

Журналіст сайту «Є» зателефонував до Олега Собуцького, щоб отримати його коментар такому рішенню КДК. «Поки що, по суті, нічого коментувати, - сказав Олег Михайлович. – Ми ще не бачили самого рішення. Про довічне відсторонення від футболу дізнався від журналістів. А ось документа з УАФ ще немаю. Як тільки отримаю, то будемо подавати апеляцію, бо це повний абсурд».

Нагадаємо, що 15 липня після матчу 24 туру в першій лізі в Волочиську, арбітр поєдинку Юрій Іванов звернувся до поліції з заявою, що в суддівській кімнаті його побив почесний президент ФК «Агробізнес» Олег Собуцький. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а пан Собуцький стверджував, що нікого не бив, а навпаки стримував людей, які хотіли «поговорити» з арбітром. Причина – невдоволення суддівством.

«Ви знаєте за що його побили?, - запитує в журналіста сайту «Є» Олег Собуцький. – Я раніше не хотів цього розповідати, але зараз мовчати не буду. Так ось. Один ветеран АТО запитав суддю: «Я за твою Батьківщину воював, а ти мене тут «вбиваєш». На що той відповів: «А ти що там робив? Тебе хто туди посилав?» Почалося все з цього. Так, і він вдарив його, бо той його образив… Я не хотів про це раніше казати, бо то вже не про футбол, а про політику. І ми, до речі, звернулися в поліцію з заявою про те, що судді брешуть». Сьогодні, за словами Олега Михайловича, ветерани АТО приїхали до Києва на засідання КДК, але їх позицію не вислухали. 

Наразі волочиські вболівальники вже хвилюються, чи зіграє їхня команда 24 липня свій матч в Винниках проти «Волині». Олег Собуцький запевняє, що гра відбудеться. Пояснив і те, чому саме в Винниках. «Нам заборонили грати в Волочиську, - каже Олег Михайлович. – Запасний стадіон у Хмельницькому. Але ми не могли зв’язатися з хмельничанами, вони відзвонилися пізніше, але то вже було запізно. Натомість вдалося вчасно домовитися в Винниках. Тому 24 липня граємо в Винниках, а наступний домашній матч – 3 серпня, вже проведемо в Хмельницькому».

Вже після нашої розмови з Олегом Собуцьким на офіційному сайті УАФ з’явилася новина про рішення Контрольно-дисциплинарного комітету. Цитуємо: «Відповідно до висновку Комітету з етики та чесної гри УАФ дії почесного президента ФК «Агробізнес» (Волочиськ) Собуцького О. М. були визнані порушенням Кодексу етики та чесної гри, зокрема, ідеться про застосування фізичної сили до головного арбітра матчу та дії, що зашкодили іміджу УАФ та українського футболу в цілому. За результатом розгляду КДК УАФ ухвалив: заборонити Собуцькому О. М. будь-яку діяльність, пов’язану з футболом, довічно; застосувати до ФК «Агробізнес» (Волочиськ) фінансовий штраф у розмірі 500 000 грн; заборонити ФК «Агробізнес» (Волочиськ) проведення матчів на стадіоні «Юність» у м. Волочиськ до окремого рішення Комітету УАФ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань».

Коментарі:

Александр Карван 23.07.2020 18:33

Шкода, що таке трапилося з нашою командою, я вболіваю і за "Поділля", і за "Агробізнес". Слава Богу, не було такого резонансу, як з тренером Маріуполя Погребняком в 1997-му... Але, тренера згодом амністували, думаю, Пана Олега теж реабілітують. Хочу, щоби Агробізнес вийшов у Вищу лігу...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую