ye-logo.v1.2

Справа побиття арбітра Іванова: поліція відкрила кримінальне провадження

Спорт 3490
Арбітр Юрій Іванов стверджує, що після матчу Агробізнес-Минай його побили в суддівській кімнаті
Арбітр Юрій Іванов стверджує, що після матчу Агробізнес-Минай його побили в суддівській кімнаті. Фото: fcab.com.ua

Післяфутбольні баталії в Волочиську набирають обертів.

Юрій Іванов, головний арбітр футбольного матчу «Агробізнес» - «Минай», який відбувся 15 липня в Волочиську, написав заяву в поліцію. Рефері стверджує, що після гри його побили в суддівській кімнаті. Удари йому наче наносив почесний президент ФК «Агробізнес», віце-президент Української асоціації футболу Олег Собуцький.

Факт заяви Іванова журналісту сайту «Є» підтвердили сьогодні в Головному управлінні Національної поліції України в Хмельницькій області. Утім, деталей справи не розголошують. «За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відповідні відомості, - повідомила сайту «Є» керівниця cектору комунікації Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега. - На даний час проводиться досудове розслідування». Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України - умисне легке тілесне ушкодження. Якщо факт побиття арбітра буде доведений в суді, то винуватцю загрожує штраф до 850 гривень або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

В свою чергу, нагадаємо, Олег Собуцький в коментарі телеканалу «Футбол», заперечив те, що Іванова побили на стадіоні. А в інтерв’ю виданню «Sport Arena» розповів, що вболівальники, які спостерігали за матчем за межами стадіону, були розлючені на дії арбітра. «Після гри емоції зашкалювали, я та інші працівники клубу як могли заспокоювали вболівальників. Що від мене залежало – я зробив. На стадіоні ми суддів захистили, хоча до адміністративної будівлі намагалася підійти багато людей, які просто не могли витерпіти таку несправедливість. Врятували від самосуду великої кількості людей. А що вже в місті сталося… Я не знаю. Був зайнятий своєю командою, розмовляв з тренерами та гравцями, які були вкрай засмучені таким суддівством, - сказав Собуцький. - Якщо судді запевняють, що їх нібито побили на стадіоні, чому тоді вони одразу не викликали патруль, який чергував на матчі, а звернулися до поліції через 4-5 годин після завершення матчу, знаходячись вже далеко за межами міста?»

До речі, директор телеканалів «Футбол» Олександр Денисов в «Інстаграмі» опублікував фото Юрія Іванова начебто після побиття. Написавши: «Це обличчя арбітра матчу першої ліги «Агробізнес» - «Минай» Юрія Іванова. Він був побитий відразу після гри. Били в основному по корпусу, але влетіло і по обличчю. Матч завершився перемогою «Минаю» 2:0. Суддя по ходу гри показав 8 жовтих господарям зустрічі і 3 гравцям гостей. В середині першого тайму Іванов не поставив пенальті у ворота «Миная». Епізод був дійсно спірний. Що буде тепер? Хто буде покараний, як покараний? Будемо уважно спостерігати і висвітлювати розгляд цієї не тільки резонансної, але вже і кримінальної справи».

Юрій Іванов

Скрін повідомлення Олександра Денисова в Інстаграмі про побиття арбітра Юрія Іванова.

Нагадаємо, матч 24 туру чемпіонату України з футболу в першій лізі між місцевим «Агробізнесом» та ужгородським «Минаєм» завершився перемогою гостей 2:0. Свій наступний поєдинок волочиський клуб проведе 19 липня в Краматорську проти «Авангарду». Початок гри о 17.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую