ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» провів два матчі в Дніпрі

Спорт 1504
Новатор у Дніпрі переміг в Бахмута-ШВСМ та поступився дніпрянам
Новатор у Дніпрі переміг в Бахмута-ШВСМ та поступився дніпрянам. Фото: ілюстративне з архіву

Хмельничани змогли здобути одну перемогу.

Хмельницький «Новатор» зіграв свої матчі четвертого туру чемпіонату України з волейболу в вищій лізі. Поєдинки пройшли в Дніпрі, де хмельничани в одному матчі святкували перемогу, в іншому – зазнали фіаско.

Вчора, 12 грудня, «Новатору» протистояв ВК «Бахмут-ШВСМ». Матч був, здебільшого, рівним. Першу партію виграли волейболісти з Донеччини 25:18, а другу – хмельничани 25:22. А ось третій сет став напруженішим. Він завершився з рахунком 32:30 на користь «Бухмута». «Тренер суперника Олександр Мирний підібрав доволі амбітних хлопців, які дещо старші за наших, а тому було важко, - розповів журналісту сайту «Є» головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – Та нам, по суті, вдалося переламати хід гри у четвертій партії. Свої лідерські якості проявили Артур Гандзій та Павло Янкович. І нам вдалося виграти 25:17 та перевести гру в тай-брейк. А вже в п’ятому сеті хлопці просто зробили те, що я їх просив. Вони відчули запах перемоги та довели гру до бажаного результату, вигравши сет 15:7».

Перемогла над «Бахмутом» з рахунком 3:2 стала для «Новатора» третьою в чемпіонаті. А, щоб здобути ще одну, сьогодні, 13 грудня, хмельничанам необхідно було переграти господарів майданчика ВК «Дніпро».

«Сьогодні в кожній партії була рівною гра до рахунку 15, - пояснює Роман Олександрович. – А ось далі… все таки індивідуальна майстерність у суперника вища. Ми програли перші дві партії 25:20 та 25:18 і були близькими поступитися й в третій, адже програвали 22:18. Але дніпряни розслабилися, допустили ряд помилок, десь і ми потужно «вистрелили», а відтак виграли третю партію 25:23. Та четверта партія стала заключною. «Дніпро» додав на подачах, ми не справилися на прийомі, результат на табло. Нічого страшного. Працюємо далі».

Отож, «Новатор» програв «Дніпру» 1:3. І тепер команда з Хмельницького посідає 8 місце в турнірній таблиці вищої ліги.

Попереду на хмельничан очікують матчі третього етапу Кубка України. Планувалося, що вони пройдуть у Хмельницькому. Але після певних змін у календарі змагань, ці поєдинки запланували в Вінниці 22-24 грудня. Там «Новатор» зіграє з двома вінницькими клубами, які грають у Суперлізі, та тернопільської команди, яка в вищій лізі йде п’ятою. «Щоб вийти до наступного етапу, потрібно посісти 1-2 місце в цій групі. Нам цікаво вийти далі, тому будемо «битися», - сказав журналісту сайту «Є» наставник «Новатора» Роман Ковальчук.

Читайте також: «Епіцентр-Подоляни» зупинилися за крок до єврокубкового півфіналу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую