ye-logo.v1.2

На Дністрі проведуть запливи на три різні дистанції, одна з них - майже пів сотні кілометрів

Спорт 2655
Заплив на три різні дистанції відбудеться у вересні.
Заплив на три різні дистанції відбудеться у вересні. . Фото: Зі сторінки Legendary Ultra Swim

Плавці з’їдуться на Кам’янеччину у вересні цього року.

У Староушицькій громаді відбудуться спортивні змагання плавців з усієї країни. Запливи на 3, 6 і 42 кілометри організовують спільноти United Athletes та Legendary Swim 11-12 вересня цього року.

За словами голови Староушицької громади Анатолія Тимчука, організатори проведуть серію запливів по всій країні, а завершувати сезон будуть у нас, на Бакоті.

Дистанції розраховані на учасників із різною підготовкою. Для спринтерів та новачків пропонують реєструватися на дистанцію у 3 кілометри, а для тих, хто любить довші дистанції і впевнений у своїх силах — 6 кілометрів. Для тих, кого не лякають виклики, і хто звик виходити за межі людських можливостей буде організований заплив на дистанцію у 42 кілометри. Організатори кажуть — це заплив для найсміливіших та найбільш підготовлених учасників і в 2021 році він буде один — на Бакоті.

«Планується, що заплив стане традиційним і буде проводитися на постійній основі. Очікуємо учасників, любителів і професіоналів плавання не лише з України, але й з-за кордону», — каже голова громади.

Початкова точка запливів на усі три дистанції — поблизу бакотського монастиря. Спостерігати за усім дійством можна буде з оглядового майданчика над Бакотою.

Анатолій Тимчук каже, це буде не просто заплив, а повноцінне дійство, яке триватиме щонайменше два дні.

«Організатори планують залучити і місцевих виробників крафтової продукції — сири, вина, чаї — щоб усі, хто приїдуть, знайшли для себе цікаві локації і заняття. Точну програму ще допрацьовують, але з усього видно, що це буде неймовірно захоплююча подія не лише для любителів поплавати, але й для усіх бажаючих цікаво відпочити», — переконує Анатолій Тимчук і запевняє, що до зустрічі гостей готуються заздалегідь. На території Староушицької громади можуть розмістити понад три сотні гостей. Умови для ночівлі в громади різні, від спартанських до комфортних, а хто звик до зручностей, будуть розміщуватися у Кам’янець-Подільському.

Анатолій Тимчук каже, заплив буде проходити із дотриманням усіх норм безпеки як для учасників, так і для гостей. Вже зараз частину організаційних моментів обговорюють із медиками і правоохоронцями, які будуть забезпечувати безпеку не лише на суші, але й супроводжуватимуть учасників запливу на воді.

«Деталі щодо заходів безпеки будемо обговорювати із організаторами уже найближчим часом, але вже точно відомо, що буде і черговий автомобіль швидкої допомоги і супровід правоохоронців. Точні дані будуть трохи пізніше», — каже Анатолій Тимчук.  

Нагадаємо, на Хмельниччині відновили діяльність водної поліції, яка працюватиме поки що, тільки на території Кам’янець-Подільського району.

До теми: У Кам’янці-Подільському розповіли, як розпочуть туристичний сезон

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую