ye-logo.v1.2

Футбол. «Металіст» - «Поділля»: крізь призму трансферних цін на футболістів

Спорт 2674
Олег Веремієнко пропустить наступнйи матч, оскільки отримав дві жовті картки в Харкові
Олег Веремієнко пропустить наступнйи матч, оскільки отримав дві жовті картки в Харкові. Фото: ілюстративне з архіву

Хмельничани програли свій матч у Харкові, де грають найдорожчі гравці першої ліги.

24 жовтня хмельницьке «Поділля» зіграло поєдинок 15 туру чемпіонату України з футболу в першій лізі. У Харкові хмельничани поступилися «Металісту» з рахунком 3:0. Але, окрім трьох пропущених голів, команда Віталія Костишина ще й втратила на наступну гру Олега Веремієнка, який отримав другу жовту картку наприкінці першого тайму.

До того, як «Поділля» залишилося в меншості, хмельничани вже програвали. Адже на 19 хвилині матчу вони пропустили гол від колумбійця Брайна Ріаскоса, трансферна ціна якого нині вища, ніж на усіх 11 футболістів гостей, які вийшли з перших хвилин. Отож, якщо стартовий склад «Поділля», який Віталій Костишин виставив на цю гру, за даним «Transfermarkt» (сайт, на якому вказують приблизну ринкову вартість футболістів), можна оцінити в 750 тисяч євро, то у «Металіста» лише Ріаскоса оцінюють у мільйон євро. У хмельничан же найдорожчим, за оцінкою «Transfermarkt», був Веремієнко – 150 тисяч євро (в таку ж суму оцінюють і Ігоря Карпенко, який в Харкові вийшов на заміну в другому таймі). Ну, а стартовий склад харківського «Металіста» в грі проти «Поділля» можна було б оцінити в 3 мільйони 775 тисяч євро.

Якщо ж оцінювати ринкову вартість футболістів обох клубів, і назви команд перевести в цифри, то цей поєдинок можна було назвати: 8 мільйонів 925 тисяч євро (це ймовірна вартість гравців «Металіста») проти 1 мільйона 175 тисяч євро («Поділля»). І, за даними того ж таки порталу «Transfermarkt», хмельничани – одна з найдешевших команд у першій лізі. Менша загальна вартість футболістів лише в донецького «Олімпіка» - 975 тисяч євро.

Утім, звісно, не цифри грали у футбол, а футболісти. І «Поділля» свій перший удар у бік воріт Олександра Рибки нанесло на 52 хвилині, коли неточним ударом відзначився Ян Морговський. Та на 57 хвилині хмельничанам вдалася справжня атака, яка мала завершитися взяттям воріт. Але… Віталій Каверін прострелив у штрафний майданчик «Металіста», де Дмитро Пріхна пробив головою, але м’яч влучив у ногу воротарю. Першим на добиванні був Денис Островський, який одразу ж пробив з метрів семи та м’яч, влучивши в ногу Пріхні, полетів повз ворота. Це був найкращий момент «Поділля» за весь матч, який міг призвести до того, що хмельничани в меншості могли зрівняти рахунок. Не пощастило.

А далі «Металіст» довів свою справу до логічного завершення. На 80 хвилині матчу, після кутового, голом відзначився Віталій Федорів. А ще через 8 хвилин зі штрафного забив Едуард Сарапій. Для нього цей гол став першим у складі «Металіста», але не першим у ворота «Поділля». Адже цього року в лютому Сарапій в Туреччині в складі запорізького «Металургу» забив єдиний та переможний гол у ворота хмельничан у товариському матчі.

Отож, «Поділля» зазнало другої поспіль поразки в чемпіонаті. Попереду на команду очікує матч 16 туру в Києві проти «Оболоні», який запланований на 31 жовтня. До речі, ринкова вартість футболістів столичного клубу, за оцінкою «Transfermarkt», також вища, ніж хмельницького – 3,1 мільйони євро.

Ну, а після 15 турів «Поділля» має в активі 17 очок та посідає 10 місце в турнірній таблиці.

Читайте також: «Агробізнес» зупинив переможну ходу «Металіста»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую