ye-logo.v1.2

У пошуках компромісу: як у Хмельницькому вирішували долю чемпіонату області з футболу

Спорт 3150
У новій першості Хмельниччини з футболу 6 команд зіграють у Прем
У новій першості Хмельниччини з футболу 6 команд зіграють у Прем'єр-лізі, ще шість - у першій лізі. Фото: з архіву

Попередньо, нова першість має розпочатися 27 серпня.

Сьогодні ,16 серпня, Хмельницька обласна асоціація футболу провела нараду з представниками команд, які дали попередню згоду на участь у новому чемпіонаті. Саме на ній спільно й вирішили, якою буде першість та за яким форматом вона проходитиме.

Ще до початку наради було відомо, що участь у змаганнях хочуть взяти 12 команд. Та за декілька хвилин до початку зборів у голови Хмельницької обласної асоціації футболу Ігоря Хібліна задзвонив телефон і після розмови Ігор Миколайович заявив: «Ну ось, Нетішин не гратиме… Тепер у нас 11 бажаючих».

Однією з пропозицій, яка пролунала, було те, щоб усі 11 команд грали в одній лізі. Утім, до прикладу, представники станції Дунаївців та Чемерівців повідомили, що їхні команди навряд чи зможуть зіграти в такому чемпіонаті, оскільки їм буде важко знайти гроші на виїзні матчі в Полонне чи Білогір’я. Прийшов на збори і представник команди з Жищинців, який повідомив, що їхня команда також, швидше за все зможе грати, але за умови, що буде територіальний принцип. Тому лунали пропозиції, щоб команди розбити на дві групи за територіальним принципом. Однак, і тут виникли складності, адже лідери минулого сезону «Колос» з Полонного, «Іскра» з Теофіполя, «Случ» із Красилова та «Перлина Поділля» з Білогір’я опинилися б одній групі, а це було не справедливо.

16 серпня представники футбольних команд вирішували, якою буде нлвий чемпіонат Хмельницької області.

У підсумку знайшли компроміс. У чемпіонаті області буде два дивізіони – Прем’єр-ліга та перша ліга. Отож, найвищій лізі зіграють «Колос» з Полонного, «Іскра» з Теофіполя, «Случ» із Красилова, «Перлина Поділля» з Білогір’я, ФК «Антоніни» та «Поділля U19» з Хмельницькому. У першій лізі – команди з Дунаївців, станції Дунаївців, Чемерівців, Старої Синяви, Жищинців та «Поділля U17».

«Плануємо розпочати чемпіонат 27 серпня», - заявив Ігор Хіблін.

У кожній лізі команди зіграють у два кола, за підсумками яких і визначать призерів. Крім цього, вирішили, що матчі мають відбуватися по суботах. Щодо Кубку області, то домовилися, що питання його розіграшу обговорять додатково вже після того, як розпочнеться чемпіонат. Хоча не виключено, що цього року розіграш трофею не проводитимуть.

Календар матчів у Прем’єр-лізі та першому дивізіоні в ХОАФ оприлюднять згодом.

Читайте також: «Епіцентр» у першій лізі: початок у Чернівцях, ігри без глядачів, але з трансляціями (КАЛЕНДАР МАТЧІВ)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую