ye-logo.v1.2

Жіночий бокс: дві нагороди на трьох. Надихнув Кличко

Спорт 3833
Оксана Рага в березні взяла участь у спеціальному майстер-класі від Володимира Кличка, а в вересні стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи.
Оксана Рага в березні взяла участь у спеціальному майстер-класі від Володимира Кличка, а в вересні стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи.. Фото: Klitschko Brothers Foundation

У російському Оренбурзі завершився чемпіонат Європи з боксу серед дівчат

Участь у змаганнях взяли і троє 16-17-річних подолянок. І лише Оксані Михальчик з Нетішина, яка виступала у ваговій категорії до 48 кілограмів, не вдалося здобути нагороду першості Європи. Натомість бронзовою призеркою стала її подруга – Олена Ковальчук, яка змагалася в ваговій категорії до 51 кілограму. Із «бронзою» з Росії повернулася й хмельничанка Оксана Рага, котра посіла третє місце у ваговій категорії до 64 кілограмів.

Оксана Рага – вихованка секції боксу СКЦ «Плоскирів» у місті Хмельницькому. Саме цей зал у травні 2009 року було реконструйовано в рамках спільної програми компанії Nemiroff Холдинг та Фонду Братів Кличків «Спортивну Україну будуємо разом!». Тоді засновник благодійного фонду Віталій Кличко зазначив, що новий зал стане запорукою спортивних успіхів молодих хмельничан, а тренери СКЦ «Плоскирів» запевнили – потенціал та жага до перемоги їх вихованців здивує не лише прихильників спорту, але й усю світову спільноту.

«Немає нічого такого, чого не можна досягти у житті» – саме ці слова братів Кличків надихнули Оксану боротися за звання олімпійської чемпіонки. За півтора роки дівчина увійшла до списку найкращих спортсменів Хмельниччини та взяла участь у спеціальному майстер-класі від Володимира Кличка у березні цього року. Чемпіон був здивований появою тендітної дівчини у ринзі, проте не відмовив їй у можливості поспарингувати. «Жіночий бокс – це завжди захоплююче та видовищне дійство, хоча мені більш природно бачити у ринзі чоловіків. Гадаю, що потенціал Оксани допоможе їй стати однією з зірок цього виду спорту», – сказав Володимир Кличко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую