ye-logo.v1.2

Першість області з футболу. Призери визначаться в останньому турі

Спорт 1671
ФК Антоніни, вигравши в Теофіполі, зберігають шанси на медалі чемпіонату
ФК Антоніни, вигравши в Теофіполі, зберігають шанси на медалі чемпіонату. Фото: з архіву

Відбулися пропущені матчі, після яких загострилася боротьба за срібні та бронзові медалі чемпіонату.

11 жовтня в чемпіонаті Хмельниччини з футболи пройшли два поєдинки, які були раніше перенесені з різних причин. І від їхніх результатів залежало те, чи продовжиться боротьба за 2-3 місця в чемпіонаті. Адже грали одразу три претенденти. І після цих ігор – інтрига за подіум зберігається.

Полонський «Колос», який достроково здобув золоті медалі, грав проти нетішинського «Енергетика-ХАЕС». Нетішинці, поступаючись у рахунку 2:0 (на 15 хвилині забив Антон Федоров, а на 52-й – Богдан Скоцький), змогли все «перевернути» за менше, ніж 10 хвилин. Спочатку Андрій Джурко на 56 хвилині скоротив відставання, а потім Петро Ярмолюк на 61 та 64 хвилинах двічі реалізував пенальті та вивів «енергетиків» вперед у рахунку. Утім, втримати цю перевагу не вдалося. Віктор Кір'ях на 80 хвилині вразив ворота нетішинців. Отож, «Колос» - «Енергетик-ХАЕС» 3:3. Ця нічия дозволяє команді з Нетішина боротися не лише за «бронзу», а й за «срібло». 

А в Теофіполі місцева «Іскра», яка посідала 3 місце, приймала ФК «Антоніни», який йшов на 5 місці. Господарі, в разі перемоги, перед заключним туром чемпіонату, могли б собі «без п'яти хвилин» забезпечити один із двох комплектів нагород, а гості – в разі поразки, «виходили» б з боротьбі за медалі. Матч видався гольовим. У ньому все вирішили два голи Андрія Бартошука та один Василя Колесніка. «Іскра» - «Антоніни» 0:3. І через цю поразку саме команда з Теофіполя фактично втратила шанси на медалі. А ось клуб із Красилівщині – залишається в боротьбі.

14 жовтня пройдуть заключні матчі чемпіонату, за результами яких і визначаться усі призери. Але ситуація в турнірній таблиці заплутана. На другій позиції з 39 очками йде «Случ». У нетішинців на два бали менше - 37, а «Антоніни» та «Іскра» мають по 36 очок. У 20 турі красилівчанам доведеться грати в Полонному проти «Колоса». І команді достатньо буде зіграти внічию, щоб стати срібним призером чемпіонату. «Енергетик-ХАЕС» гратиме в Хмельницькому проти «Поділля», і, якщо переможе, то буде як мінімум бронзовим призером». А, якщо «Случ» програє «Колосу», то нетішинці здобудуть «срібло». А от «бронза» може ще й дістатися «Антонінами», які вдома прийматимуть «Перлину Поділля» з Білогір'я. Власне, за певних обставин третє місце може посісти й «Іскра», якій необхідно перегравати на виїзді «Оболонь-Чемерівці» та сподіватися, що «Енергетик-ХАЕС» та «Антоніни» програють. Зауважимо, що в багатьох випадках усе можуть визначати різні додаткові показники – не лише результати в очних зустрічах, а й краща різниця забитих та пропущенних голів.

Отож, які команди стануть срібним та бронзовим призером чемпіонату Хмельницької області 2023 року – стане відомо після поєдинків, які пройдуть 14 жовтня.

Читайте також: Першість області з футболу. На два комплекти нагород – декілька претендентів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую