ye-logo.v1.2

Волейбол. Головний тренер «Поділля» оцінив старт команди в новому сезоні

Спорт 1505
ВК Поділля виграло два матчі чемпіонату і тепер готується до поєдинків Кубка України, які пройдуть в Хмельницькому 23-26 листопада
ВК Поділля виграло два матчі чемпіонату і тепер готується до поєдинків Кубка України, які пройдуть в Хмельницькому 23-26 листопада. Фото: instagram.com/vc_podillya

Хмельницькі волейболісти провели матчі першого туру в вищій лізі.

Стартував чемпіонат України з волейболу серед чоловіків у вищій лізі. Волейбольний клуб «Поділля» свої стартові поєдинки провів у Черкасах, де зіграв із «Хотинськими козаками» Чернівецької області та місцевим МСК «Дніпром». Хмельничани здолали суперників з однаковим рахунком 3:1.

Утім, не все так райдужно було в Черкасах. Вже у першому ж матчі проти «Хотинських козаків» травмувався Максим Прокопов. «Він вивернув гомілкостоп і йому наклали гіпс, в якому Максим має бути мінімум три тижні, - розповів сайту «Є ye.ua» головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. – Але насправді у нас був ще один травмований гравець – Ярослав Ковальчук, який ще на розминці вивернув ногу, але нікому нічого не сказав. Із травмою він зіграв увесь поєдинок проти буковинців. Потім у нього нога набрякла так, що він не міг взути кросівок. Вже ввечері один із лідерів нашої команди Максим Турик запропонував поставити компрес на ногу Ярославу, провести ще ряд різних маніпуляцій, і це дало певні результати. У наступній грі Ярослав, після уколу, зміг зіграти. Тепер же відновлюється. Сподіваюся, що до наступних матчів одужає».

За словами Романа Ковальчука, повернення Турика до «Поділля», який, між іншим, займався підготовкою команди до сезону, дуже допомогло хмельничанам. «Максим цементує колектив, - каже Роман Олександрович. – Як на майданчику, так і в роздягальні. А його емоційність під час матчу додає сил хлопцям. Також відзначив би і повернення Володимира Борисенка, який після травми знову в строю. Його досвід допомагає молоді. Вцілому ж, я задоволений всіма хлопцями. Тепер потрібно лише додавати».

Наставник «Поділля» оцінив старт своєї команди в новому чемпіонаті позитивно. «Вважаю, що ми йдемо правильним шляхом та можемо боротися за медалі, - каже Роман Ковальчук. – У нас є досвідчені гравці, а також дуже хороша молодь. Гляньте хоча б на Богдана Лопушанського, який ще рік тому взагалі не грав у волейбол. Але ми знайшли цього хлопця, працюємо з ним, і він, за відсутності Андрія Перепаді, який служить, вже є гравцем стартової «шістки». Та нам потрібно підтягнути до «основи» і запасних гравців. Цим, власне, і будемо займатися найближчим часом».

Щодо переспектив у чемпіонаті, то на думку Романа Олександровича, попри вдалий старт, ще рано його команді «давати медалі». «Ми вже «вигравали чемпіонат», але потім кляті москалі почали широкомасштабне вторгнення і першість не дограли», - пояснює Роман Ковальчук.

Далі на ВК «Поділля» очікують матчі другого туру, які знову пройдуть у Черкасах, де хмельничани 8-10 грудня зіграють із «Кривбасом», «Бахмутом-ШВСМ» та «Локомотивом-Збірною Харківської області».

Та до цього на команду очікують ще поєдинки Кубка України, які пройдуть в Хмельницькому 24-26 листопада. Хельничанам протистоятимуть дві команди з Івано-Франківщини - ВК «Покуття» зі Снятина та «Горіш» з Делятина, а також «УжНУ-збірна Закарпаття» з Ужгорода.

Читайте також: Долю єврокубкового матчу «Епіцентру-Подолян» вирішив «золотий сет»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую