ye-logo.v1.2

Волейболісти «Поділля» вийшли до «золотого» фіналу

Спорт 1207
Поділля двічі здолало Хотинських козаків і тепер розіграє золоті медалі з Бахмутом-ШВСМ
Поділля двічі здолало Хотинських козаків і тепер розіграє золоті медалі з Бахмутом-ШВСМ. Фото: з архіву

Тепер хмельничани гратимуть за золоті медалі з командою із Донеччини.

16-17 березня в Хирові Львівської області відбулися півфінальні протистояння чемпіонату України з волейболу в вищій лізі. Хмельницький ВК «Поділля» протистояв «Хотинським козакам» із Чернівецької області. І хмельничанам вдалося досягнути своєї мети – двічі виграти в суперника та здобути путівку до вирішального фіналу.

Вже у першому ж матчі хмельничани в стартовому сеті довоіл легко обіграли буковинців з рахунком 25:15. Утім, у другій партії «Хотинські козаки» дали не просто бій «Поділлю», а й змогли виграти з рахунком 25:22. Далі знову напружена боротьба на майданчику, але… знову на користь хмельничан – дві партії з рахунком 25:21 і загальна перемога в матчі 3:1 для «Поділля».

Сьогодні відбувся другий матч. «Хотинським козакам», аби мати шанси на вихід до фіналу, необхідно було обіграти хмельничан, і тоді б усе вирішували в додатковому сеті до 15 очок. Утім, волейболісти «Поділля» не дали змоги супернику нав'язати свою гру. І хоч перший сет видався дуже напруженим, але був переможним для подолян 25:23. Наступні два – знову на користь хмельничан – 25:20 та 25:17. У підсумку перемога 3:0 та загальний рахунок у серії 2:0, який й вивів хмельничан у «золотий» фінал.

«Все пішло так, як хотілося. Обидва матчі були дуже важливими. Якщо ти виграв перший, то це не означає, що можна вийти розслабленим на другий. Хотілося показати максимальний результат, щоб не доводити матчі до 5 партії чи золотого сету, - у коментарі сайту «Є ye.ua» сказав головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. - Вийшло так, що в першому матчі серією подач у третій партії все «перевернув» Ярослав Ковальчук, а сьогодні це зробив Максим Турик. Тому фактор потужних подач, по суті, вирішив долю обох поєдинків. При цьому, ми якісно зіграли й якихось провалів чи дитячих помилок у грі не було. Я ж все таки чекаю, коли у нас вся команда подорослішає. Ті ж Тарас Козлюк та Богдан Лопушанський додають і найближчим часом проявлять себе. У фіналі, сподіваюся».

Отож, вирішальні матчі в вищій лізі заплановані на 5-7 квітня в Чернівцях. Суперником «Поділля» буде «Бахмут-ШВСМ» - команда з Донеччині, яка у півфіналі двічі здолала черкаський «Дніпро». До речі, це єдина команда, яка в нинішній першості хоч і не перемагала хмельничан, але змогли виграти два сети в «Поділля». «Суперник майстерний, у них є досвідчені гравці, які трохи старші за наших. Але приїдемо додому, тоді й будемо вирішувати, що робити з «Бахмутом». Я навіть принципово не дивився наживо їхні матчі проти «Дніпра», щоб не відволікатися на них. Спочатку потрібно було вирішити завдання пройти у фінал, - зізнається Роман Ковальчук. – Тепер, коли ми обіграли «козаків», маємо достатньо часу, щоб «розібрати» «Бахмут», а також підготуватися до фінальних матчів».

До речі, у чемпіонаті України в вищій лізі серед жінок також пройшли чергові матчі – заключні на першому етапі. «Хмельницькі пантери» обіграли збірну Полтавщини та криворізький «Кривбас» із рахунком 3:0. Утім, до «Фіналу чотирьох» хмельничанки не потрапили. Але посіли високе шосте місце.

Читайте також: Футбол. «Поділля», «Агробізнес» та «Епіцентр» провели заключні спаринги перед чемпіонатом

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую