ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» не здолав «Верес» та залишився в першій лізі

Спорт 665
Епіцентр дав бій Вересу, але досвідченіші футболісти рівненського клубу виявилися сильнішими
Епіцентр дав бій Вересу, але досвідченіші футболісти рівненського клубу виявилися сильнішими. Фото: nkveres.com

Команда з Кам'янця-Подільського завершила сезон перехідними матчами.

Чемпіонат України з футболу сезону 2023-2024 років завершився матчами серії плей-офф, в яких визначали хто наступну першість гратиме в Українській Прем'єр-лізі. І серед претендентів на підвищення в класі був представник Хмельниччини – «Епіцентр» із Кам'янця-Подільського.

Суперником кам'янчан був народний клуб «Верес» із Рівного, який в УПЛ посів 13 місце. Перша гра цього протистояння мала б відбутися в Кам'янці-Подільському 29 травня, але… поєдинок провели на Київщині. Причина – кам'янецький стадіон не відповідає вимогам УПЛ – немає підігріву поля, освітлення та можливості встановити систему VAR (відеоасистент арбітра).

«Верес» вважався фаворитом протистояння, утім «Епіцентр» дав справжній бій. Лише в першому таймі цього протистояння кам'янчани мали щонайменше три нагоди вразити ворота суперника, але забили лише раз – на 28 хвилині відзначився Владислав Мороз. Утім, втримати перевагу подолянам не вдалося. Рівняни на 80 хвилині відігралися, завдяки голу Миколи Гайдучика. Отож, 1:1 і долю путівки в УПЛ вирішував матч у Рівному.

Вчора, 2 червня, «Верес» із перших хвилин пішов вперед, намагаючись забитий швидкий гол. І рівнянам це вдалося. На 7 хвилині забив… все той же Гайдучик. «Не витримали пресингу. Ми готувалися, але хлопці, мабуть, через молодість, помилялися», - після матчу сказав головний тренер «Епіцентра» Сергій Нагорняк. А вже у компенсований арбітром час до першого тайму, «Верес» ще двічі вразив ворота кам'янчан. Тож на перерву команди пішли за рахунку 3:0.

У другому таймі «Верес» мав ще кілька нагод, аби рахунок став більшим. Але не реалізували. Кам'янчанам же вдалося на 89 хвилині забити бодай гол-престижу – відзначився Сергій Стень. Більше голів у цій грі не було. «Верес» переміг «Епіцентр» з рахунком 3:1 та залишився в УПЛ. Подоляни – в першій лізі.

Наступний сезон в першій лізі розпочнеться, орієнтовно, 25 липня.

Нагадаємо, у нинішньому чемпіонаті в першій лізі Хмельниччину представляли три клуби. «ЕпіцентР» посів 4 місце, волочиський «Агробізнес» - 8-е, а хмельницьке «Поділля» стало 12-им.

Читайте також: Першість області з футболу. Після 4 туру на вершині двовладдя

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую