ye-logo.v1.2

Навкофутбольні справи: скільки коштують гравці команд із Хмельниччини

Спорт 3678
Максим Войтіховський розпочинав сезон у Поділлі, а продовжив - в Агробізнесі. Його трансфер нині оцінюють 125 тисяч євро
Максим Войтіховський розпочинав сезон у Поділлі, а продовжив - в Агробізнесі. Його трансфер нині оцінюють 125 тисяч євро. Фото: з архіву

Авторитетний міжнародний портал оновив ціни на гравців чемпіонату Україну.

Сезон 2023-2024 років у першій лізі, в якій виступали три клуби з Хмельницької області, позаду. Поки гравці кам'янець-подільського «Епіцентр», волочиського «Агробізнеса» та хмельницького «Поділля» перебувають у відпустках, авторитетний міжнародний футбольний портал «Transfermarkt» оновив трансферні ціни на футболістів.

Найдорожчими клубами першої ліги стали львівські «Карпати» та «Інгулець» із Кіровоградщині, які наступний чемпіонат проводитимуть в Прем'єр-лізі. Вартість їхніх футболістів оцінюють у 7,6 та 4,7 мільойнів євро відповідно.

А ось четверте місце в такому неофіційному рейтингу посів кам'янець-подільський «Епіцентр». Загальна вартість футболістів, за оцінками «Transfermarkt», може становити 3,13 мільйонів євро. Найдорожчим гравцем «Епіцентра» вважають центрального захисника Владислава Мороза. Його трансфер в інший клуб може коштувати 300 тисяч євро. Зауважимо, що в грудні минулого року «цінник» на Мороза був на 50 тисяч євро. Подорожчав за пів року й головний форвард кам'янчан Данило Кравчук – його оцінюють у 250 тисяч євро.

На 12 місці серед першолігових клубів опинився «Агробізнес» - сукупну вартість футболістів оцінили в 1,87 мільйонів євро. Найдорожчим у волочиський команді вважають Дениса Галенкова, який виступав на подолян на правах оренди. Контракт півзахисника належить львівським «Карпатам», а його трансфер оцінюють у 200 тисяч євро. Чи побачать шанувальники «Агробізнеса» Галенкова в наступному сезоні – поки невідомо, він повернувся в розташування «Карпат». Ще один гравець, трансфер якого «Transfermarkt» оцінює в 200 тисяч євро – Микола Квасний. Щоправда, в грудні 2023 року його перехід до іншого клубу оцінювали в 250 тисяч євро.

Хмельницьке «Поділля» опинилося на 14 місці з ціною 1,55 мільйони євро. Найдорожчим у «Поділлі» вважають нападника Богдана Кобзаря, який виступав на правах оренди (у нього контракт із ПФК «Олександрія»). Восени 2023 року він виступав за «Діназ» і його оцінювали в 200 тисяч євро. Після весни-2024 та матчів за «Поділля», перехід Кобзаря до іншого клубу оцінюють у 250 тисяч євро. Серед найдорожчих – захисник Олег Веремієнко, вартість якого оцінюють у 150 тисяч. Утім, зауважимо, він також належить не «Поділлю», а львівському «Руху». До слова, у 2021 році Олег також виступав за «Поділля» на правах оренди і його трансфер теж оцінювали в 150 тисяч євро.

До речі, у 2010 році «Transfermarkt» назвав найдорожчим українським футболістом у вітчизняній Прем'єр-лізі тодішнього гравця захисника донецького «Шахтаря» Дмитра Чигринського, який родом з Ізяславщини. Його трансфер оцінювали в 10 мільйонів євро.

Нагадаємо, в сезоні 2023-2024 років «Епіцентр» у першій лізі посів 4 місце, а в стикових матчах за право грати в Прем'єр-лізі не зміг здолати рівненський «Верес». «Агробізнес» та «Поділля» фінішували на 8 та 12 місцях відповідно. Наступний чемпіонат України розпочнеться наприкінці липня.

Читайте також: Першість області з футболу. Шість голів у Чемерівцях та перша поразка хмельничан

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую