ye-logo.v1.2

Михайло Романчук здобув другу медаль на чемпіонаті Європи з плавання

Спорт 443
Михайло Романчук (ліворуч) на чемпіонаті Європи здобув дві медалі - золоту та срібну
Михайло Романчук (ліворуч) на чемпіонаті Європи здобув дві медалі - золоту та срібну. Фото: facebook.com/EuropeanAquatics1927

Хмельницький атлет став срібним призером.

У Белграді завершився чемпіонат Європи з водних видів спорту. Хмельничанин Михайло Романчук, який в Сербії вжи виграв «золото» на дистанції 800 метрів вільним стилем, здобув іще одну нагороду. 23 червня Михайло в фінальному запливі на 1500 метрів вільним стилем фінішував другим, ставши срібним призером змагань.

Фінал у цій дисципліні мав відбутися ввечері 22 червня. Утім, через погодні умови (над відкрити стадіоном у Белграді) були блискавки, заплив спочатку відклали на десятки хвилин, а згодом перенесли на наступний день. 23 червня «вісімка» найсильніших атлетів за підсумками кваліфікацій, вийшли на старт. Михайло Романчук до фіналу кваліфікувався з найкращим часом – 15 хвилин 1,2 секунди. Другий час показав Казей Тунджелі з Туреччині – 15 хвилин 1,53 секунди. Тож очікувалася, що головна боротьба за «золото» розгорнеться саме між цими спортсменами. Що, власне, і сталося.

Вирішальною битвою стала друга частина дистанції. Якщо на перших 900 метрах у лідери вийшов Михайло Романчук, то далі плавець з Туреччини додав у швидкості, випередив нашого спортсмена та почав поступово відриватися. У підсумку Казей Тунджунелі фінішував із часом 14 хвилин 55,64 секунди та став чемпіоном Європи. Михайло Романчук поступився переможцю 5,35 секундами, фінішувавши з часом 15 хвилин 0,99 секунди та виграв срібну медаль чемпіонату. «Бронзу» здобув Залан Саркані з Угорщини з результатом 15 хвилин 6,67 секунди.

У медальному заліку збірна України з плавання посіла 6 місце, здобувши 2 золотих, 1 срібну та 2 бронзові медалі.

Читайте також: Нетішинець Іван Сівак виборов три «золота» на міжнародних змаганнях зі спортивних танців на візках

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую