Гаряча тема:
- Війна
„Південна брама” – шлях до смачного життя
Цей готельно-ресторанний комплекс, розташований на виїзді з міста, зараз „на устах” в багатьох. Нахваляють лазню, яка легко перетворюється в фінську сауну чи російську „баню”, затишні номери, гарний сервіс та смачну кухню. Аби скуштувати шедеври останньої в обідню пору, ми вирушили до ресторану.
Тут все „по цимбалах”
Їдучи Кам'янецькою за місто хочеш-не-хочеш повертаєш голову в бік величезної брами, на якій красується назва готельно-ресторанного комплексу. До речі, картини з всілякими брамами, які існують у світі, прикрашають і стіни ресторанчика. Всередині виявилося досить затишно: з одного боку столики з шкіряними диванами, з іншого – з плетеними кріслами, відмежовані один від одного тканинними перегородками. А в куточку, біля самісінького входу, цимбали. Мовляв, переступив поріг – забудь про проблеми, і нехай все буде „по цимбалах”! Проте, так комфортно виявилося лише у залі для курців, а ось для тих, хто не палить, передбачене місце у прохідній кімнаті, яка веде одразу на кухню. Не хочеш нюхати цигарковий дим – сиди і нюхай аромати їжі, яку готують кухарі.
Кухня українська, європейська...
Глянцеве, добротно проілюстроване меню, наганяло ще більший апетит. З нього на наші тарілки „просилися” різноманітні смачні наїдки, навіть, свіженьке сало. Доки одна з нас насолоджувалася кавою, до філіжанки з якою офіціант безкоштовно приніс ще й шматочок баклави, ми чекаючи замовлення, попивали узвар та гортали журнали, які знайшли у ресторані. Забігаючи наперед скажу: обід на трьох обійшовся нам майже у 180 гривень, враховуючи те, що ми не брали нічого „міцного”.
Одна з коронних страв закладу – гуцульська, з білими грибами (одні її називають «банош», інші – «бануш» – 35 грн. 360 г). Він хоч і виявився втричі дорожчим за бануш „звичайний”, який пропонують у багатьох хмельницьких ресторанах, але ціну виправдав сповна. Його шкода було їсти, ним хотілося насолоджуватися якомога довше. І секрет не лише в білих грибах, але й у кукурудзяній каші, приготованій кухарями за особливим рецептом. Ще ми замовили на обід український борщ (15 грн.), смажені грибочки під сиром (20 грн.), печеню з телятини, картоплі, грибів і моркви (25 грн.) та стейк з курки (16 грн. за 100 г). Замовляючи останній, ми, звісно, не розраховували, що він обійдеться аж 45 гривень, але з'їли увесь шматок.
Чайові – обов'язкові
Саме так, 5% від загальної суми, на яку ми „наїли” у ресторані довелося викласти за обслуговування. Але претензій ми не мали. Офіціант виявився не тільки дуже милим, метким і уважним, але й інтелектуально розвиненим молодим чоловіком. І про стяг нашої області, який майорить на будівлі розповів, і невеличку екскурсію приміщенням провів, хіба що тільки на цимбалах не зіграв.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: