ye-logo.v1.2

На Хмельниччині підприємство виготовляло ковбасу в антисанітарних умовах

Суспільство 3809
До порушників санітарного законодавства застосовуємо штрафні санкції
До порушників санітарного законодавства застосовуємо штрафні санкції. Фото: consumerhm.gov.ua

М’ясні продукти в подальшому потрапляли на прилавки магазинів.

Інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели обстеження цеху з виготовлення м'ясних продуктів, який нехтуючи гігієнічними вимогами до потужностей, приміщень, обладнання, інвентаря, постачання води та гігієни персоналу здійснював виготовлення харчових продуктів, які в подальшому потрапляли на прилавки магазинів та на столи споживачів.

«Наразі діяльність цього ковбасного цеху припинено, - каже Михайло Булка, начальник відділу державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. – На підприємство накладено штраф у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (37230 гривень). За законодавством, маємо право вимагати припинення діяльності підприємства на строк до 10 днів. На жаль, випадки виготовлення харчових продуктів в антисанітарних умовах – не новина. До прикладу, навесні так само було припинено діяльність та накладено штраф на цех з випічки хліба та накладено удвічі більший штраф. Враховуючи те, що декілька років поспіль був накладений мораторій на перевірки харчових підприємств без попереджень, багато недобросовісних виробників почали зловживати дотриманням санітарних умов. Зі змінами у законодавстві, наразі ми не попереджаємо ані про планову, ані позапланову перевірку, тож досить активно перевіряємо харчові цехи та підприємства. До порушників санітарного законодавства застосовуємо санкції. Втім, вважаю, що кожне підприємство мало б закладати ці кошти у якісне виробництво, щоб питань антисанітарії не виникало взагалі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую