ye-logo.v1.2

Паска від лісогірських господинь

Суспільство 2942
Усю святкову випічку Людмила Задорожна робить у печі.
Усю святкову випічку Людмила Задорожна робить у печі.. Фото: Євгенія ДОРОФЄЄВА

Село Лісогірка на Городоччині славиться смачним домашнім хлібом.

 Багато господарів зберегли вдома печі, а хліб з печі, як відомо, значно духмяніший та смачніший, ніж випечений у звичайній духовці. Дуже любить готувати різноманітні страви директор сільського клубу Людмила Задорожна.  Особливо цікавиться випічкою.  Вона погодилася поділитися своїми рецептами великодньої випічки з читачами нашої газети.
«У двох літрах  теплого молока розчиніть 150 грамів дріжджів, – розповідає Людмила Петрівна. – Візьміть 25 яєць, відділіть жовтки від білків. Додайте по склянці цукру до білків та до жовтків. Окремо збийте і акуратно, потихенку додайте до тіста. Після цього додавайте трішки олії, масла, борошна, це я роблю на око. Даю також ванілін. Вимішую тісто, у кінці додаю зо дві ложки сметани.  Тісто має підійти у теплому місці. З цього тіста можна випікати паски, калачі: вийде гарний калач і ще залишиться трохи – на кілька булочок». До свята пані Людмила готує й іншу випічку – обаранки. Для них потрібно півлітра сироватки чи кислого молока, 150 грамів цукру, 50 грамів дріжджів, дві столові ложки олії, борошно. Тісто замісити, одразу виготовити бублички й смажити на сковорідці в олії.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую