ye-logo.v1.2

Хумус і пхалі - загадкові назви простих, але незвичайних страв На правах реклами

Суспільство 2767
Все більшої популярності набувають яскраві та незвичні закуски: хумус і пхалі
Все більшої популярності набувають яскраві та незвичні закуски: хумус і пхалі. Фото: blog.metro.ua

Хумус і пхалі - це популярні на сьогодні закуски, які підходять як для повсякденної їжі, так і для прикраси святкового столу.

Все тому, що страви не тільки оригінальні, але і яскраві, завдяки чому красиво виглядають і привертають увагу. Готувати їх зовсім не складно. У цьому вам допоможуть рецепти шеф кухаря - ціла підбірка з докладним описом кожного кроку. Тут же вам пропонується дізнатися про нюанси подачі страв, їх користь і інші цікаві особливості.

Що таке хумус і з чим його їдять

Хумус - візитна картка ізраїльської та арабської кухні. Назва перекладається як «турецький горох» (нут), який і виступає основою страви. У хумусі незліченна безліч варіацій: холодний і гарячий, м'який або гострий, гладкий або з крупинками та інше. Головне - вибрати смачний горох, причому підійде навіть консервований нут, який допоможе прискорити приготування. Використовувати можна будь-який рецепт, але важливо пам'ятати, що в пюре горох подрібнюють тільки гарячим.

Хумус може бути самостійною стравою або закускою. У будь-якому випадку для нього не потрібно ложка або вилка. Як в ресторанах, так і в домашніх умовах зазвичай береться коржик, від якого відламують шматочок і зачерпують ним хумус. Виходить не менш смачно, якщо намазати його на крекери або будь-який вид хліба.

Є ще кілька незвичайних варіантів застосування хумус:

  • З коктейлем з морепродуктів. Хумус відмінно підкреслює смак креветок, мідій і ін.
  • Зі смаженим або тушкованим м'ясом. Хумус навіть корисніший, ніж багато звичних соусів або маринадів.
  • В якості заправки для салатів, до пасти, картоплі або рису.
  • На додаток до свіжих овочів, включаючи огірки, перець, селеру.
  • В якості основи для піци, шаурми або запіканки.

Особливості пхалі і його застосування

Пхалі відноситься вже до грузинської кухні. З хумусом його об'єднує те, що умовно обидві закуски готують з горіхів. У випадку з хумусом це турецький горох (нут), хоч насправді це і представник бобових. У складі пхалі присутній волоський горіх, який в поєднанні з часником і спеціями надає закусці оригінальний пряний смак. За основу ж беруться перемелені овочі або спеції. Простими словами, пхалі - це паштет з овочів з додаванням горіхів.

Для пхалі дуже важливе правильне сервірування, особливо якщо він використовується для прикраси святкового столу. Зазвичай з приготовленої маси ліплять невеликі кульки, які зверху оформляють зернами граната. Ще це можуть бути невеликі злегка приплюснуті «котлетки».

При подачі на плоскій тарілці пхалі рівномірно розподіляють по її поверхні, а зверху прикрашають, наприклад, зеленню. Знизу можуть розташовуватися великі листя салату. Оскільки в складі страви горіхи, то їх можна використовувати і для оформлення. Приклад дуже красивої подачі, коли в центр невеликого коржа з пхали кладуть цільну частина волоського горіха.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую