ye-logo.v1.2

Що консервують відомі хмельничани?

Суспільство 7364
Фото: Анна Сіра, проект ПУЛЬС

Саме цим ми вирішили поцікавитися в Ірини Ковальчук, Ігоря Сабія, Олени Павлюк, Івана Федорова та Тетяни Щепанської

Ірина Ковальчук, заступник Хмельницького міського голови:
“Люблю консервувати вишні та полуниці, які вирощуємо на дачі. Наразі вже зібрали близько двох відер вишень, то буде варення та вишня у власному соці без кісточок. Завжди роблю кілька баночок огірочків, щоб потім порізати на салат “олів’є”. А так, в основному, солю у бочках помідори та капусту, це здоровіша їжа. Тому закруток в мене мало. Грибами не займаюся, однак люблю їсти. Тому мені дають грибочки друзі та родичі, які їх консервують чи солять”.
Ігор Сабій, депутат обласної ради, фракція “Свобода”:
“Консервую огірки, помідори, капусту заквашую. Цього літа з дружиною вже закрили малинове варення та вишні, яке любить їсти вся родина. І хоч цукор щороку дорожчає, ми все одно не відмовляємося від консервацій, оскільки взимку потрібно їсти “вітаміни”. Нас у сім’ї четверо, тому закруток робити необхідно чимало. Нещодавно, до прикладу, зробили 15 банок маринованих огірків. На черзі – помідори та капуста. Обсяги не зменшуємо”.
Олена Павлюк, генеральний директор ХОДТРК “Поділля-центр”:
“Консервацією, взагалі, займається моя матуся. Вона у мене дуже смачно готує і консервує різноманітну смакоту. Я їй іноді допомагаю. Загалом, закуповую все необхідне, а рецепти закруток вибирає мама. Дуже люблю її помідорчики у будь-якому вигляді. Сама ж я на зиму заготовляю свіжі ягоди смородини та малини, перетерті з цукром”.
Іван Федоров, консультант дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ):
“Звісно, я завжди сам консервую і люблю це робити. Я не прихильник заморожування ягід, вважаю, що від цього вони втрачають свої якості. Зараз у мене вже близько сотні трилітрових банок різноманітних компотів – з черешні, вишні, малини, полуниці, аличі, смородини та агрусу тощо. Дуже люблю варити вишневе, полуничне та абрикосове варення, вже маю кілька баночок. Щодо овочів, то не консервую, а квашу на зиму огірки та помідори. До огірків додаю багато часнику – кілька головок на трилітрову банку. Тоді вони хрусткі. За власним рецептом роблю лечо: беру болгарський перець та закриваю його у томатному соці. І ні грама олії”.
Тетяна Щепанська, завідуюча гінекологічним відділенням міської лікарні:
“Звісно, консервую. Щоразу намагаюся закрити у банки щось новеньке, використовуючи оригінальні рецепти, перевірені друзями. Полюбляю різноманітні салати, до складу яких входять гриби, пробую усі можливі неординарні рецепти огірків. А ще дуже люблю всілякі варення, джеми, особливо з нових екзотичних фруктів, наприклад, з лаймом. Проте закруток роблю небагато, без фанатизму, а так, щоб вистачило на сім’ю”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую