ye-logo.v1.2
26 Травня, 2020

Ковбаса і сосиски підвищують ризик раку кишківника

Здоров'я 2235
Фото: positime.ru

Американські медики знайшли нові докази зв’язку між вживанням червоного м’яса й підвищеним ризиком розвитку раку кишківника.

 У дослідженні, яке тривало сім років, взяли участь 6 307 людей у віці від 40 до 75 років. Всі добровольці пройшли колоноскопію і розповіли про свій раціон харчування. Обстеження підтвердило наявність поліпів на стінках кишківника у 2 543 добровольців. Порівняльний аналіз показав, що регулярне вживання червоного м'яса, тим більше після промислової переробки (ковбаса, сосиски), пов'язане з високою ймовірністю появи передракових утворень у кишківнику. Вчені пояснюють, що в цих продуктах присутні канцерогени, які можуть провокувати розвиток пухлин.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.

Коментарі:

До теми

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення

Віддалена робота

  Так  Ні, дякую