Гаряча тема:
- Війна
Ковбаса і сосиски підвищують ризик раку кишківника
Американські медики знайшли нові докази зв’язку між вживанням червоного м’яса й підвищеним ризиком розвитку раку кишківника.
У дослідженні, яке тривало сім років, взяли участь 6 307 людей у віці від 40 до 75 років. Всі добровольці пройшли колоноскопію і розповіли про свій раціон харчування. Обстеження підтвердило наявність поліпів на стінках кишківника у 2 543 добровольців. Порівняльний аналіз показав, що регулярне вживання червоного м'яса, тим більше після промислової переробки (ковбаса, сосиски), пов'язане з високою ймовірністю появи передракових утворень у кишківнику. Вчені пояснюють, що в цих продуктах присутні канцерогени, які можуть провокувати розвиток пухлин.
Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: