Гаряча тема:
- Війна
На Хмельниччині від домашніх консервів ледве не померли двоє осіб
В області зафіксовано нові випадки захворюваності на ботулізм.
За останні десять днів на Хмельниччині двоє осіб захворіли на ботулізм. Як повідомили у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ», один випадок стався в Старосинявському районі минулого тижня, другий – декілька днів тому, у Кам’янець-Подільському районі.
«В першому випадку 67-річна жінка їла консерву зі скумбрії власного приготування. Окрім цього, до Кам’янець-Подільської інфекційної лікарні потрапив 61-річний чоловік, який теж їв домашню консервну. Щоправда, хворий їв не рибу, а свинину підчеревину, яка була залита жиром», - розповіла лікар відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Зоя Мамонтова.
Також медик додала, що в першому і в другому випадку, стан потерпілий був середньої важкості. Хворі важко дихали, був порушений рефлекс ковтання, погіршений зір. Жінці і чоловікові ввели сироватку, яку купили рідні. Це врятувало їх.
Це вже четвертий випадок захворюваності на ботулізм, який був зафіксований на Хмельниччині цього року. Нагадаємо, в лютому хмельничанин захворів на ботулізм, з'ївши консервовану рибу, яку впіймали у Південному Бузі. На початку червня, в Ізяславі ледве врятували 60-річну жінку, яка їла консервовані домашні помідори.
Довідка:
Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого вражається нервова система. Важка форма захворювання може призвести до летального результату.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: