ye-logo.v1.2
24 Травня, 2019

Отрута в рибній консерві: на ботулізм захворіла 67-річна кам’янчанка

Надія СВІНЦІЦЬКА Здоров'я 2473
Після споживання рибної консерви, стан здоров'я жінки відразу погіршився
Після споживання рибної консерви, стан здоров'я жінки відразу погіршився. Фото: pagan.com.ua

Стан здоров’я жінки був у вкрай важкому стані.

Святкування дня народження у родички обернулося для 67-річної кам’янчанки важкою хворобою. Жінка скуштувала домашню рибну консерву і заразилася ботулізмом. Про це розповіла лікар-гігієніст Кам’янець-Подільського міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Надія Канарчук.

«Після споживання рибної консерви, стан здоров’я жінки відразу погіршився – у неї піднявся тиск та порушилося дихання. Однак хвора не одразу звернулася до лікарні. Лише після того, як її навідала сусідка, котра помітила, що жінки спостерігаються зміни у вимові та голосі, її доправили до центральної районної лікарні. Медики спочатку підозрювали у хворої інсульт, адже у неї спостерігалося порушення центральної нервової системи, але згодом все таки поставили діагноз – ботулізм», - розповіла медик.

Лікар додала, що у вкрай важкому стані хвору перевели у реанімаційне відділення і почали вводити протиботулінічну сироватку. Після введення трьох доз хвора пішла на поправку.

До речі, минулого року в Хмельницькій області було зареєстровано вісім випадків ботулізму. У січні цього року на цю недугу захворіла подружня пара з Чорного Острова Хмельницького району. Чоловік з жінкою їли домашню тушонку.

Читайте новини на нашому Телеграмі

Коментарі:

До теми

Популярні новини

Останні оголошення

Останні фото та відео