Гаряча тема:
- Війна
Що приймати при кардіосклерозі?
Кардіосклероз характеризується збільшенням розмірів серця, особливо лівого шлуночка. Лікування таке ж, як при стенокардії і серцевій недостатності. А ось профілактика набагато ширша і головне - усім тим, що росте у нас під ногами, з ранньої весни до пізньої осені.
• У пораднику лікаря П.М.Курінного є такий рецепт: гілочки вишні або черешні заварювати і пити, як чай. Цей рожевий напій дуже ароматний, особливо з медом. Ним я зміцнюю сечостатеву і серцево-судинну системи. До цього чаю додаю (в необмеженій кількості) насіння гарбуза.
• Листя і кореневища (усю рослину) суниці лісової у вигляді відвару треба пити при кардіосклерозі. Відвар: 1 чайну ложку кореневищ заливають водою (одна склянка) і кип’ятять 10 хвилин, додають одну чайну ложку, настоюють годину і випивають в три прийоми.
• Плоди волоського горіха (можна з медом) їдять по 100 г щодня. Можна з кавуном як лікувальне харчування і очисний засіб для нирок і серцево-судинної системи.
• Настій цибулі ріпчастої (можна індійської цибулі). Одну головку дрібно посікти і залити півлітром холодної води. Настоювати 4 години і випити за день.
• Препарати з собачої кропиви (пустиннику) особливо корисні курцям, що страждають на хвороби серця. Настій: одну столову ложку трави настоюють 8 годин на одній склянці окропу, випивають за день ковточками. Порошок (особливо з медом) приймають по 2-4 г на день до їжі, запиваючи невеликою кількістю води.
• Дуже корисно з’їдати на день по 250-350 г свіжих ягід шовковиці.
• Часник у вигляді 40%-ої настоянки п’ють по 20 крапель на ложку свіжого молока або води двічі-тричі на день.
• Квіти, листя і плоди глоду у будь-якому вигляді та у необмеженій кількості постійно.
• Траву жовтушника сірого використовують при кардіосклерозі. Настій – 2 столові ложки сировини заварюють однією склянкою окропу і п’ють по 2-3 чайні ложки тричі на день до їди. Протипоказання: гострий міокардит і ендокардит.
Всі ці доступні трави сприяють попередженню атеросклерозу. Зараз весна, і ви зможете все це зібрати своїми руками.
Лідія КРИСАНЬ, м. Черкаси.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: