clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

24 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1612

Кабачкові кекси з куркою та сулугуні


Фото: автора

Ці кекси з кабачків містять мінімум калорій, але при цьому дуже смачні й легко готуються.

В оригінальному рецепті замість курки використовувалася ковбаса. Але я противник цього продукту, тому переробила його під себе. Ви ж можете сміливо експериментувати із інгредієнтами, використовуючи шинку, балик, гриби. Та й сир, гадаю, підійде будь-який.

Інгредієнти:
1 кг кабачків (у мене молоденькі цукіні, тож шкірку я не знімала), 1,5 склянки борошна, 4 яйця, 3 ч. л. розпушувача, 2 ч. л. цукру, сіль, перець, карі, 300 г курячого філе, 150 г сиру сулугуні.

Приготування:

Кабачок натерти на тертці (мені стало шкода свій манікюр, тому я скористалася кухонним комбайном), посолити-перемішати і залишити на ситі, щоб стекла зайва рідина.

Потім добре відтиснути. Змішати борошно, яйця, розпушувач, цукор, перець, карі. Куряче філе та сир сулугуні нарізати кубиками.

Відправити до борошняно-яєчної маси. Додати кабачок, перемішати.


Формочки для кексів змастити олією та присипати панірувальними сухарями (якщо випікатимете в силіконових формочках, то цей етап можна пропустити). Вилити кабачкове тісто.


Випікати при 210-215ºС 15-20 хвилин, до рум'янцю.

Окремим рядком: із цієї порції у мене вийшло 24 кексики. Дуже зручно брати їх із собою на дачу, в дорогу, на пікнік. Якщо ж у вас не має формочок для кексів, то тісто можна одразу вилити у велику форму і спекти таку собі а-ля запіканку. А потім нарізати вже її на порції. 

солона випічка, овочеві страви, м`ясо та субпродукти, кабачки, кекси, гурман

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чахохбілі – курка по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2108
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2855
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 593
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2720
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: