clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Серпня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 907

Мариновані печериці по-домашньому


Фото: автора

Чудові грибочки, як для закуски, так і для салатів. За цим рецептом шампіньйончикі вийдуть не кислі і не прісні. Ще й готуються на раз, два, три!

Інгредієнти:
1 кг дрібних печериць, 350 мл води, 70 г соняшникової пахучої олії, 70 г винного оцту, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 3 лаврових листки, перець духмяний (горошком) - 4-5 штук, гвоздика – 4 шт., 4-5 зубків часнику, зелень кропу, зелена цибуля.


Приготування:
Печериці ретельно помити. Якщо великі – розрізати навпіл.

Відварити у підсоленій воді з перцем-горошком та лавровим листям протягом 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути на друшляк і промити під холодною водою.

Приготувати маринад: змішати олію, оцет, вичавлений часник, сіль та цукор. Залити маринадом гриби. Через 10 хвилин можна їсти. Перед подачею притрусити зеленю кропу та зеленою цибулею.


 

страви з грибів, пісні страви, гриби, шампіньйони

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 764
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2060
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1929
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Показати ще
Коментарів - 0: